Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Završena trodnevna akcija

Iz mora izvađeni svi dijelovi srušenog helikoptera i prevezeni u vojarnu u Zemuniku: "Tamo će biti izvršen očevid"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svi izvučeni dijelovi helikoptera prevezeni su u vojarnu "Pukovnik Mirko Vukušić" u Zemuniku, gdje će se izvršiti očevid, javlja MORH.

Izvlačenje dijelova helikoptera Kiowa Warrior OH-58D iz mora završeno je u četvrtak. Snage koje su sudjelovale u toj akciji vratile su se u matične postrojbe.

Pročitajte i ovo Screenshot Užas i panika Krenuli su na luksuznu večeru, a onda se helikopter počeo vrtjeti i padati: "Umrijet ćemo ovdje!" Pad helikoptera u Norveškoj Tragedija u Norveškoj Tijekom misije potrage i spašavanja srušio se helikopter: Jedna osoba poginula, petero ozlijeđeno

Iz mora su izvađeni svi ključni dijelovi helikoptera uključujući, između ostalog, trup, transmisiju s motorom, glavni i repni rotor i repnu kupu, doznaje se od čelnika Povjerenstva za istragu pada, glavnog vojnog zrakoplovnog istražitelja pukovnika Maria Počinoka.

"Aktivnost izvlačenja službeno je završila u 17:18. Svi izvučeni dijelovi helikoptera transportirani su u 93. Krilo HRZ-a u vojarni 'Pukovnik Mirko Vukušić' u Zemuniku, gdje će Državni odvjetnik sa svojim timom zajedno s Povjerenstvom MORH-a izvršiti očevid. Nakon toga Povjerenstvo će nastaviti s radom kako bi se što prije utvrdile sve okolnosti nesreće pada helikoptera", kazao je Počinok.

U trodnevnoj akciji izvlačenja dijelova helikoptera iz mora sudjelovale su snage Hrvatske ratne mornarice, Zapovjedništva specijalnih snaga, Hrvatskog ratnog zrakoplovstva te pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova.

Podsjetimo, helikopter s dva člana posade pao je u more između otoka Zlarina i Zablaća te potonuo na dubinu od tridesetak metara. Tijelo poginulog pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva Marina Klarina pronađeno je u ponedjeljak.

U utorak je pronađeno tijelo 32-godišnjeg natporučnika Tomislava Baturine, za kojim se intenzivno tragalo otkako se u ponedjeljak u šibenskom kanalu dogodio stravičan pad vojnog helikoptera.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene