Vađenje dijelova hrlikoptera iz mora
Vađenje dijelova hrlikoptera iz mora Foto: Dusko Jaramaz/Pixsell

Svi izvučeni dijelovi helikoptera prevezeni su u vojarnu "Pukovnik Mirko Vukušić" u Zemuniku, gdje će se izvršiti očevid, javlja MORH.


Izvlačenje dijelova helikoptera Kiowa Warrior OH-58D iz mora završeno je u četvrtak. Snage koje su sudjelovale u toj akciji vratile su se u matične postrojbe.

Vezani članci Ilustracija Nestvarna transplantacija srca: Helikopter se srušio na krov bolnice, doktoru srce ispalo na pod... Putovanja Zorana Milanovića - 4 Milanović i dalje ne želi otkriti što je radio na Mljetu: ''Dajte pusu urednici. Cijelo ljeto bio sam sa suprugom, to vam je dosadno''

Iz mora su izvađeni svi ključni dijelovi helikoptera uključujući, između ostalog, trup, transmisiju s motorom, glavni i repni rotor i repnu kupu, doznaje se od čelnika Povjerenstva za istragu pada, glavnog vojnog zrakoplovnog istražitelja pukovnika Maria Počinoka.

"Aktivnost izvlačenja službeno je završila u 17:18. Svi izvučeni dijelovi helikoptera transportirani su u 93. Krilo HRZ-a u vojarni 'Pukovnik Mirko Vukušić' u Zemuniku, gdje će Državni odvjetnik sa svojim timom zajedno s Povjerenstvom MORH-a izvršiti očevid. Nakon toga Povjerenstvo će nastaviti s radom kako bi se što prije utvrdile sve okolnosti nesreće pada helikoptera", kazao je Počinok.

U trodnevnoj akciji izvlačenja dijelova helikoptera iz mora sudjelovale su snage Hrvatske ratne mornarice, Zapovjedništva specijalnih snaga, Hrvatskog ratnog zrakoplovstva te pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova.

Podsjetimo, helikopter s dva člana posade pao je u more između otoka Zlarina i Zablaća te potonuo na dubinu od tridesetak metara. Tijelo poginulog pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva Marina Klarina pronađeno je u ponedjeljak.

U utorak je pronađeno tijelo 32-godišnjeg natporučnika Tomislava Baturine, za kojim se intenzivno tragalo otkako se u ponedjeljak u šibenskom kanalu dogodio stravičan pad vojnog helikoptera.