Obavijesti Video Pretražite Navigacija
USKOK nastavio istragu

MOL: Sumnje u Hernadija su neutemeljene, ali surađivat ćemo s vlastima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U MOL-u smatraju kako su navodi o tome da je njihov čelnik Zsolt Hernadi podmitio bivšeg premijera Ivu Sanadera u zamjenu za prepuštanje upravljačkih prava u Ini - 'neutemeljeni'.

Nakon što je USKOK izvijestio da je nastavio istragu protiv Zsolta Tamasa Hernadija, ranije osumnjičenoga da je podmitio bivšeg premijera i predsjednika HDZ-a Ivu Sanadera u zamjenu za prepuštanje upravljačkih prava u Ini MOL-u, u toj mađarskoj kompaniji za NOVU TV kažu da su navodi neutemeljeni.

Pročitajte i ovo Prometni policajci lažno izdavali kazne za prekršaje Podignuta prijava Kakva akcija! Dvojica policajaca vozačici USKOK-ova auta pokušali naplatiti nepostojeći prekršaj Ilustracija Podnijeta kaznena prijava Službenik MUP-a odavao podatake neovlaštenim osobama i usmjeravao postupak javne nabave

>> USKOK nastavio istragu protiv direktora MOL-a Hernadija

'I dalje smatramo, kako nam savjetuju naši međunardoni pravni stručnjaci, da su navodi neutemeljeni. Kao i do sada, po ovom ćemo pitanju surađivati s vlastima', stoji u odgovoru iz MOL-a na upit NOVE TV o istrazi Hernadija.

Podsjetimo, zbog primanja MOL-ovog mita, ali i ratnog profiterstva, Sanader je nepravomoćno osuđen na 10 godina zatvora, iako je poricao nedjela i tvrdio da je žrtva političkog progona. No, istraga protiv Hernadija je prekinuta u prosincu 2012. jer nije bio dostupan USKOK-u, a Mađarska ga je odbila ispitati o hrvatskim sumnjama pravdajući se nacionalnim interesima.

No, kada su ulaskom u Europsku uniju 'stvorene nove pretpostavke za osiguranje nazočnosti osumnjičenika tijekom istražnog postupka', USKOK je nadležnim mađarskim tijelima putem međunarodne pravne pomoći uputio 'zamolnicu za uručenje poziva za prvo ispitivanje osumnjičenika'.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene