Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Izdano priopćenje

MOL objavio: Spremni smo prodati dionice Ine

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
MOL se oglasio nekoliko sati nakon završetka drugog kruga pregovora s hrvatskom Vladom

Uprava MOL-a ovlastila je Odbor izvršnih direktora da započnu s pripremama za prodaju MOL-ovog udjela u Ini i tako završe pregovore s hrvatskom Vladom.

Pročitajte i ovo Ilustracija transakcija MOL prodaje 39 benzinskih pumpi, s Inom preuzima OMV Slovenija: "Profitirat će kupci" Ina: Ilustracija - 2 VEČER UOČI SASTANKA Objavljeni važni dokumenti o ugovorima Hrvatske i MOL-a: Sastaje se Savjet za Inu

>> Završen sastanak Vlade i MOL-a oko Ine: Dotaknuli se upravljačkih prava, ali nema dogovora

MOL se oglasio nekoliko sati nakon završetka drugog kruga pregovora s hrvatskom Vladom. Glavni izvršni direktor MOL-a Joszef Molnar za Hinu je kazao da i dalje postoje znatne razlike u stavovima dvaju partnera.

'Što se tiče upravljanja Inom, čvrsto vjerujemo da je postojeći model u skladu s najboljom međunarodnom praksom te hrvatskim i europskim propisima. U svakom slučaju, uvjereni smo da ćemo zajedno s Vladom Republike Hrvatske pronaći rješenje koje će doprinijeti budućnosti Ine', izjavio je Molnar.

Hina donosi i reakciju ministra gospodarstva Ivana Vrdoljka, koji vodi hrvatski pregovarački tim u razgovorima s MOL-om. Vrdoljak je ponovio kako ima dosta otvorenih pitanja i nesuglasica.

'Otvorili smo i predložili novi način korporativnog upravljanja koji ćemo i službeno uputiti kolegama iz MOL-a. Mislim da bi bilo dobro, a tako smo se i sporazumjeli, da ćemo nastaviti s kontinuitetom pregovaranja', rekao je Vrdoljak i poručio da će Vlada napraviti sigurno sve što treba da zaštiti Inu, ispregovara poziciju Ine u interesu same kompanije, njenih zaposlenika i u konačnosti energetske stabilnosti Hrvatske.

Na priopćenje MOL-a reagirala je i Vlada RH.

'Današnjom odlukom, izvjesna postaje promjena pregovaračkih okvira koje je Vlada RH prihvatila na sjednici 1. kolovoza ove godine.Vlada će kao dioničar Ine u dobroj vjeri postupati s ciljem postizanja najboljeg interesa za Inu kao hrvatskog trgovačkog društva. Također, Vlada će, i kao regulator i kao tijelo odgovorno za energetsku stragegiju zemlja, poduzeti odgovarajuće mjere radi zaštite interesa Republike Hrvatske.'

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene