Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Predviđaju bankrot

Moddy's opet srušio kreditni rejting Agrokora, ovaj put zbog restrukturiranja na temelju lex Agrokor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Agencija Moody's u utorak je opet snizila kreditni rejting Agrokora za jedan stupanj.

Agencija Moddy's tako je kreditni rejting Agrokora snizila s Caa1 na Caa2 te podigla vjerojatnost njegova stečaja sa Caa1-PD na CA-PD, zadržavši negativne izglede.

Pročitajte i ovo Ivan Turudić Vrući krumpir DORH je ponovno sklon skupim stranim vještacima. Dnevnik Nove TV doznao sve o ponudi hrvatskih stručnjaka Fortenova grupa (Foto: DNEVNIK.hr) Dovršeno restrukturiranje Agrokor otišao u povijest: Od danas na tržištu posluje Fortenova grupa

Svoj su potez i pojasnili.

"Naša odluka o smanjenju rejtinga odraz je kompanijinog podnošenja zahtjeva za restrukturiranje prema novom hrvatskom zakonu, što prema nama znači da je bankrot vrlo izgledan", izjavio je potpredsjednik i viši analitičar u Moody'su Vincent Gusdorf.

"U ocjeni smo uzeli u obzir i nesigurnosti koje okružuju čitav postupak restrukturiranja, s obzirom da mogućnost da vjerovnici dobiju svoj novac ovisi o mnogim faktorima", dodao je Gusdorf. 

Navodi se kako je odluka o snižavanju kreditnog rejtinga stigla nakon pogoršanja Agrokorovih odnosa s dobavljačima. Gotovina s kojom koncern raspolaže, prema posljednjem izvješću objavljenom još u rujnu prošle godine, je oko 307 milijuna eura. To, smatraju u Moddy'su nije dovoljno ni za djelomičnu otplatu dugova koji su, također prema izvješću iz rujna prošle godine, oko 16,1 milijardi kuna.

Ovo je treći put ove godine da je Moody's agencija snizila kreditni rejting Agrokora.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene