Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lažni profili

Mladi Zadrani putem Facebooka 'opljačkali' 100.000 kuna!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policijski službenici i Policijska postaja Zadar dovršili su kriminalističko istraživanje nad trojicom mladića sa zadarskog područja u dobi od 17, 18 i 19 godina.

Mladiće se sumnjiči da su, u razdoblju od travnja do lipnja ove godine, neovlašteno pristupali tuđim internetskim bežičnim priključcima i neovlašteno upadali u 'Facebook' profile više desetaka različitih osoba na području RH, prenosi MUP.

Pročitajte i ovo Ilustracija imao 2,3 promila Neobičan ulov prometnih policajaca: Pijan i bez vozačke vozio ukradeni autobus Nasilnik zaposlenicama prijetio nožem naoružan nožem Drama u ljekarni: Razbojnik ozlijedio dvije žene i ukrao kutiju lijekova, pohod nastavio u domu zdravlja

Lažno u se predstavljali kao vlasnici tih profila i tražili od njihovih poznanika da uplate novčane iznose na razne račune za klađenje u kladionici otvorene na imena drugih osoba bez njihovog znanja i pristanka.

>> Što kažete na ovaj Facebook status ministra policije?

Sumnja se da su mladi Zadrani na ovaj način oštetili desetke osoba te prikupili stotinjak tisuća kuna koje su kasnije koristili za klađenje.

Protiv sve trojice je podnijeta kaznena prijava državnom odvjetništvu za mladež zbog više kaznenih djela računalne prijevare, nedozvoljene uporabe osobnih podataka i zlouporabe naprava. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene