Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na završenoj Informatičkoj olimpijadi u Meksiku Hrvatska je postigla izuzetan uspjeh osvojivši četiri medalje - dvije srebrne i dvije brončane.


Srednjoškolci Goran Žužić i Tomislav Grbin osvojili su brončane a Igor Bonaci i Marko Ivanković srebrne medalje.

Vezani članci Slika nije dostupna Učenicima za osvojene medalje tek - priznanje Slika nije dostupna 'Nismo očekivale ovakav doček i još nismo svjesne svega'


Četvorica učenika koji su zastupali Republiku Hrvatsku na ovom natjecanju svoje su mjesto u reprezentaciji izborili najboljim rezultatima na Državnom natjecanju (DMIH 2006 - Crikvenica, od 8. do 13. svibnja), XII. Hrvatskoj informatičkoj olimpijadi (HIO 2006 - Crikvenica, 12. svibnja), te Izbornim pripremama (Hrvatski savez informatičara - Zagreb, od 17. do 21. svibnja). 

Ovo natjecanje se sastojalo od rješavanja 6 problemskih zadataka na PC računalima, kroz dva dana natjecanja. Za rješavanje su se koristili programski jezici Pascal, C i C++ pod operativnim sustavom Linux. 

Kako su Republika Hrvatska i grad Zagreb u kolovozu slijedeće godine domaćini XIX. Međunarodne informatičke olimpijade, na kraju svečanosti zatvaranja predsjednik Olimpijade Zide Du predao je uz zvukove hrvatske himne olimpijsku zastavu voditelju hrvatske delegacije Ivi Šeparoviću koji je taj svečani čin podijelio s ostalim visokim predstavnicima u delegaciji. 

Hrvatski informatičari prvi put su na olimpijskom natjecanju nastupili 1993. u Argentini te u proteklih godina osvojili 38 medalja - tri zlatne, 13 srebrenih i 22 brončane.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju