Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Hrvatski informatičari stigli u Zagreb

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na završenoj Informatičkoj olimpijadi u Meksiku Hrvatska je postigla izuzetan uspjeh osvojivši četiri medalje - dvije srebrne i dvije brončane.

Srednjoškolci Goran Žužić i Tomislav Grbin osvojili su brončane a Igor Bonaci i Marko Ivanković srebrne medalje.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Dvije srebrne, jedna brončana Veliki uspjeh hrvatskih učenika: Osvojili medalje na matematičkoj olimpijadi Slika nije dostupna Zlatni gimnazijalci Učenicima za osvojene medalje tek - priznanje


Četvorica učenika koji su zastupali Republiku Hrvatsku na ovom natjecanju svoje su mjesto u reprezentaciji izborili najboljim rezultatima na Državnom natjecanju (DMIH 2006 - Crikvenica, od 8. do 13. svibnja), XII. Hrvatskoj informatičkoj olimpijadi (HIO 2006 - Crikvenica, 12. svibnja), te Izbornim pripremama (Hrvatski savez informatičara - Zagreb, od 17. do 21. svibnja). 

Ovo natjecanje se sastojalo od rješavanja 6 problemskih zadataka na PC računalima, kroz dva dana natjecanja. Za rješavanje su se koristili programski jezici Pascal, C i C++ pod operativnim sustavom Linux. 

Kako su Republika Hrvatska i grad Zagreb u kolovozu slijedeće godine domaćini XIX. Međunarodne informatičke olimpijade, na kraju svečanosti zatvaranja predsjednik Olimpijade Zide Du predao je uz zvukove hrvatske himne olimpijsku zastavu voditelju hrvatske delegacije Ivi Šeparoviću koji je taj svečani čin podijelio s ostalim visokim predstavnicima u delegaciji. 

Hrvatski informatičari prvi put su na olimpijskom natjecanju nastupili 1993. u Argentini te u proteklih godina osvojili 38 medalja - tri zlatne, 13 srebrenih i 22 brončane.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene