Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Više nije vijest da mladi napuštaju Hrvatsku, ali je vijest kada mladi iz bogatih zemalja, poput Velike Britanije, dolaze u Hrvatsku.


To je učinila studentica engleskog jezika Joanna Smith koja stručnu praksu odrađuje u osječkoj medicinskoj školi. U gradu na Dravi pronašla je puno prijatelja i ljubav pa ne isključuje mogućnost da se, nakon završetka fakulteta, trajno preseli u Osijek.

Vezani članci Ravnatelj vinkovačke bolnice Krunoslav Šporčić U Vinkovcima hospitalizirana dva pacijenta sa simptomima koronavirusa Biračka mjesta u Hrvatskoj Na predsjedničke izbore do sada je izašlo 191.000 građana više! Pogledajte kakva je izlaznost po gradovima i županijama

Poziv da praksu odradi u Hrvatskoj studentica engleskog jezika dobila je slučajno. 'Ja nisam sama odlučila doći u Osijek. Kada sam se prijavila u comenius program, rekla sam da ću ići bilo gdje u Europi. Dobila sam ovo mjesto i jako mi je drago zbog toga', ispričala je Joanna.

Učenici je oduševili

Hrvatski učenici brzo su je oduševili. 'Obožavam ih. Ne mogu vam objasniti koliko poštovanja imaju prema učiteljima. Uvijek marljivo rade i vidi se da su zainteresirani', tvrdi Joanna.

Ljubav je obostrana. 'Joanna je meni fantastična, iskreno, em je lijepa i sviđa mi se kako objašnjava i sve', tvrdi učenica Sara.

'Većinu vremena provodim s prijateljima koje sam ovdje upoznala. Uživjela sam se u kulturu odlazaka u kafiće, to će mi nedostajati kada se vratim u Englesku'. kaže Joanna. Nakon završetka fakulteta razmišlja da englesku adresu zamijeni hrvatskom. U gradu na Dravi već se odlično uklopila.'Lega škužila sam da je ovdje super', dobacila je uz smiješak.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.