Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

U zagrebački Zoološki vrt stigao je par vukova, no još neprilagođena na novi prostor vučica je pobjegla iz nastambe, nakon aktiviranog sigurnosnog protokola u manje od pet minuta je izolirana i vraćena u nastambu, a ozlijeđenih nije bilo.


Mlada je ženka došla iz češkog Plzena, a mužjak iz njemačkog Berlina, priopćeno je u ponedjeljak iz Zoološkog vrta grada Zagreba.

"Nakon prilagodbe u zasebnim nastambama u ponedjeljak ujutro pristupljeno je njihovu spajanju. Našavši se u nepoznatoj situaciji, u novom prostoru s nepoznatom jedinkom, ženka je pobjegla. Trenutno je aktiviran sigurnosni protokol kako se ne bi ugrozili posjetitelji", stoji u priopćenju.

Ističe se da su unutar pet minuta timaritelji i zoolozi vučicu izolirali, sigurno uspavali i vratili u nastambu. "Nitko od posjetitelja pritom nije bio ugrožen, a izuzetno je bitno da ni životinja nije ozlijeđena", dodaje se.

Iz ZOO-a je poručeno kako će se događaj dodatno preispitati i prema nalazima postrožiti sigurnosne protokole kako do sličnih incidenata u budućnosti ne bi moglo doći. (Hina)