Nakon što je u Međugorje stigao posebni izaslanik Svete Stolice, papa Franjo ponovno je uzburkao duhove. Izrazio je sumnju u ukazanja i ponovno govorio o Gospi kao poštarici.


Papa Franjo je, na povratku iz Fatime, o svakodnevnim ukazanjima u Međugorju govorio ovako: "Preferiram Madonu kao majku, našu majku, a ne Madonu koja je šefica telegrafskog ureda i svaki dan šalje poruku u točno određeni sat. To nije majka Isusova. I ta navodna ukazanja nemaju vrijednost. To izražavam kao osobno mišljenje".

Vezani članci Papa proglasio nove svece - 4 Papa imenovao deset novih svetaca: "Neka potaknu rješenja zajedničkog puta u razgovoru" Papa Franjo Zdravstveni problemi Pape Franje: Teško hoda zbog bolova u koljenu

Davor Ljubić, vlasnik putničke agencije, kaže da Papa nije rekao ništa novo. "Ono što je čudno je da je Papa izrazio svoje osobno mišljenje. U Fatimi je Gospa zvala djecu da do kraja godine u određeno vrijeme dođu na određeno mjesto. Zašto se to ne bi moglo događati i 40 tisuća i nešto puta", pita Ljubić, čija agencije godišnje preveze oko 30 tisuća hodočasnika.

"Što se mene tiče kao turističkog radnika, čovjeka koji organizira i prima hodočasnike u Međugorje, tu se ništa neće bitno promijeniti jer i do sada su bile skepse prema međugorskim ukazanjima. Skepse su bile i ostale, onaj tko vjeruje vjerovat će i dalje, tko ne vjeruje neće ni dalje", kaže Ljubić.

Predstavnici Crkve u Hercegovini danas o svemu bez komentara. Franjevci o svemu šute. Unatoč svemu, hodočasnici ne prestaju dolaziti. Danas ih je ovdje oko pet tisuća. Iz Turističke zajednice kažu stigli su sa svih strana svijeta.

U Međugorju misle i da Papine riječi znače korak prema reguliranju Međugorja svetištem. Istodobno, Papa ne odbacuje mogućnost da se Gospa u Međugorju u početku ipak ukazala. No, službeni stav Crkve još će se čekati. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju