Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Danas prosvjedovali

Mještani Dicma: Ne želimo još jedan kamenolom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mještani Dicma danas su organizirali prosvjed zbog otvaranja petog kamenoloma splitske tvrtke Lavčević. Poručuju kako pod svaku cijenu žele zaustaviti radove na brdu Imber-Sičane kod zaseoka Maretići na području Općine Dicmo.

'Otvaraju kamenolom bez suglasnosti mještana, sa krivotvorenim dozvolama. Ako bude potrebno, tijelima ćemo zapriječiti radove jer im pravno ne možemo ništa', kazao je Ante Bilan, predsjednik Udruge čisti Jamber i Jasenovača Dicmo.

Pročitajte i ovo Prosvjed vatrogasaca na Trgu svetog Marka u Zagrebu - 3 Oglasile se i sirene VIDEO/FOTO Sve je gorjelo na prosvjedu vatrogasaca: "Ovo tako dalje ne može" Tibilsij Uzavrela situacija Deseci tisuća ljudi na ulicama zbog zakona nadahnutog Kremljem: Oglasili se EU, SAD, UN...

Prosvjednici su optužili čelnike Općine Dicmo kako su u dosluhu s tvrtkom Lavčević. Zahtijevaju da se pokrene istraga zbog krivotvorenja dokumenata i ishođenja nezakonitih dozvola.

Upozoravaju kako čelnici Dicma podupiru otvaranje kamenoloma iako je većina mještana protiv. Organizirali su i potpisivanje peticije protiv kamenoloma, a tvrde kako imaju i detaljnu dokumentaciju koja potvrđuje da postoje brojne nepravilnosti oko tog projekta te da je čak i lažirana Studija utjecaja na okoliš.

Nije im jasno kako je splitski Lavčević ispio dobiti lokacijsku dozvolu unatoč tomu što nema ni prometnice do kamenoloma. Prosvjednici iz Dicma o problemu su izvijestili ministricu zaštite okoliša Mirelu Holy i ministra graditeljstva Ivana Vrdoljaka. (Agencija VLM)
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene