Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najezda u LIci

Miševi prepolovili urod krumpira u Lici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najezda miševa u Lici. Ovi mali glodavci najviše problema zadaju tamošnjim ratarima. Iz tisuća rupa na njivama uništavaju nasade poznatog ličkog krumpira.

Mačke, orlovi mišari i vatra uspijevaju spriječiti tek manji dio prave vojske miševa, pa je urod krumpira ove godine prepolovljen. 'Štete su ogromne. Tu je trebalo bit 250 vreća krumpira, ima 120 vreća. Prepolovljeno, miševi su pola pojeli', kazao je stanovnik Perušića Josip Murgić.

Pročitajte i ovo Ilustracija Užasni uvjeti Strašna bolest hara prvim linijama fronta: Vojnici povraćaju i krvare iz očiju Lički krumpir sve traženiji (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Neiskorišteni potencijal Like Iako je gotovo sav prodan, krumpira se proizvodi 70 puta manje nego prije nekoliko desetljeća

Pokušavaju ih zaustaviti vatrom. Ugrizi poljskih miševa na svakom su plodu krumpira.  Nadaju se kako će ih pronaći u pepelu, mačkama su na povjereneje dana cijela polja, ali rezultat je slab. Najviše se očekivalo od orlova mišara, ali zračna bitka protiv sitnih stvorenja danas je doživjela katastrofalan poraz.

Desetak snažnih orlova ostalo je nepomično ležati na zemlji dok se sitan glodavac uspijeva provući poljem neprestano iskakati iz stotina rupa. Da mogu Ličani bi za njegovu glavu platilii peterostruko. Jer pojest će im većinu uroda. Nitko im ne može ništa, prizemljeni su ostali čak i orlovi.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene