Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Nisam politički analitičar''

Škoro komentirao Penavinu izjavu o napadaču na Markovu trgu: ''Nije isto promatrati svijet iz Zagreba, Banskih dvora i Vukovara''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Čelnik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro komentirao je napad na Markovu trgu, kao i izjavu Ivana Penave o tom napadu poručivši da on nije politički analitičar.

''Što se tiče slučaja na Markovu trgu, koristim prigodu da izrazim žaljenje i oštro osudim bilo kakav čin ekstremizma i radikalizma. Domovinski pokret nije i nikada neće biti na tom tragu. Izražavam sućut obitelji ranjenog policajca, ali i obitelji mladića koji si je oduzeo život'', rekao je šef Domovinskog pokreta Miroslav Škoro u srijedu.

Komentirao je izjave članova Domovinskog pokreta Karoline Vidović Krišto, koja je govorila o tenkovima na Markovu trgu, i Ivana Penave,koji je kazao da je napad na Markovu trgu bunt i rezultata nezadovoljstva sustavom.

''Nisam politički analitičar''

''Karolina Vidović Krišto bila je figurativna. Samo je rekla da smatra da neće biti dovoljno ni postaviti tenk da se nastavi normalan život'', rekao je Škoro. Nije se želio ograditi od izjave vukovarskog gradonačelnika Penave.

''Ne bih sada volio biti psiholog niti politički analitičar. Na tu izjavu jedino mogu reći da nije isto promatrati svijet iz Zagreba, Banskih dvora i Plenkovićeva inkubatora i Vukovara'', poručio je.

Dodao je da Domovinski pokret osuđuje svaki pokušaj radikalizacije i terorističkog ponašanja.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ''pronaći odgovorne'' ''Ne isključujem mogućnost novih incidenata'': Plenković objasnio izjavu o terorističkom aktu i oštro prozvao Milanovića

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna detalji napada pred vladom 17 sekundi užasa: "Tih pedesetak metara od ulaza u Vladu, onako ranjen, prešao je nesvjesno. A onda se srušio..."

O osnivanju istražnog povjerenstva

Škoro je komentirao i sastavljanje istražnog povjerenstva o radu DORH-a nakon afere Janaf.

''Mišljenja sam da treba dati maksimalnu podršku radu DORH-a, policije i USKOK-a, samo ih treba depolitizirati. Trenutačno je način njihova funkcioniranja vrlo podložan politici'', rekao je Škoro.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene