Obavijesti Video Pretražite Navigacija
da ja odem?

Škoro umalo napustio studio pa se snažno založio za nabavu borbenih aviona: "Ja bih definitivno išao u to s Amerikancima"

Miroslav Škoro, predsjednik Domovinskog pokreta, kaže da su Hrvatskoj potrebni borbeni zrakoplovi, a on bi prihvatio američku ponudu jer su, kaže, oni dokazani hrvatski saveznici. Sa škorom je u Dnevniku Nove TV razgovarala Sabina Tandara Knezović.

U petak će četvero saborskih zastupnika glasati videovezom iz samoizolacije, a među njima su i Stjepo Bartulica i Hrvoje Zekanović. Dok se Zekanović oporavlja od zaraze koronavirusom, Bartulica je u samoizolaciji, potvrdio je Miroslav Škoro, predsjednik Domovinskog pokreta, u gostovanju u Dnevniku Nove TV.

Pročitajte i ovo Miroslav Škoro OSVETA PJESMOM? Škoro na godišnjicu odlaska iz Domovinskog pokreta: "Pjesma o ološu i šljamu s dna društvene kace..." Slika nije dostupna ''Bitno je imaš li kičmu'' Sabor dobio novi klub: ''Lideri razmrvljene desnice pretvore zastavu u krpu o koju brišu noge''

Bartulica je u samoizolaciji zbog kontakta sa zaraženom osobom, a testirat će se u četvrtak.

Škoro je, kako kaže, sa Zekanovićem u dobrim odnosima. "Zvao sam ga dva puta da vidim kako je, žao mi je što se razbolio", rekao je Škoro. 

Škoro kaže da će podržati zakon o obnovi Zagreba iako su uložili amandmane, no kaže da je on ovakav neprovediv. "Voljeli bismo da država da 60 posto novca, treba podržati zakon koji je u korist građanima. Iako, kako je sada složen, neprovediv je jer novca nema. Ako novca ima, postoje objekti u vlasništvu države, zašto već sad nismo krenuli u obnovu Lisinskog, bolnica, škola...", kaže Škoro. 

Na antikorona prosvjedu nije bio jer je bio na putu. "Građani imaju pravo manifestirati svoje nezadovoljstvo. Troje zastupnika bilo je tamo svojom voljom, ali to je odmah predstavljeno kao okupljanje desnice", kaže Škoro te dodaje da ni u njegovoj obitelji ne misle svi isto. 

Kritizirao je rad Stožera. "Neuvjerljiv je, najprije kaže da možeš otvoriti teretanu, pa ne možeš, pa opet možeš", kritizirao ih je Škoro zbog nedosljednosti. Spomenuo je i primjer premijera Andreja Plenkovića, koji nije išao u samoizolaciju nakon što je bio u kontaktu sa zaraženom osobom. 

Miroslav Škoro, predsjednik Domovinskog pokreta, i Sabina Tandara Knezović Miroslav Škoro, predsjednik Domovinskog pokreta, i Sabina Tandara Knezović Foto: DNEVNIK.hr

U jednom trenutku, isprovociran potpitanjima novinarke Sabine Tandare Knezović, zastao je i upitao: "Da ja odem?". No ipak nije otišao, već je nastavio kritizirati vlast zbog odluka o zaključavanju države. 

"Premijer je preuzeo odgovornost kad je otvorio državu za sezonu, ali treba slušati stručnjake", kaže Škoro. 

Na pitanje o razlozima pada popularnosti Domovinskog pokreta, Škoro kaže da nikad nije davao veliku pozornost anketama. "Da je po anketama, u Europskom domu sjedili bi HDZ-ovci, a SDP bi trenutačno bio na vlasti. Mi već imamo više od 7000 članova", kaže Škoro. 

Podržao je kupnju borbenih aviona. "Hrvatskoj apsolutno trebaju borbeni avioni. Imamo povijest sa zemljama poput SAD-a, koje su nam pomagale. Ja bih definitivno išao s dokazanim saveznicima, to su Amerikanci", rekao je Škoro. 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene