Obavijesti Pretražite Navigacija
U SABORU

Bulj opet žestok: "Marić je ključna osoba, on je cijelo vrijeme sve znao"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mostov zastupnik Miro Bulj ponovno je u četvrtak zatražio odgovor na pitanje je li "izuzeti" ministar financija Zdravko Marić bio 26. veljače na sastanku u Vladi kad je tema bila Agrokor i je li se po premijerovoj "zapovijedi" 3. ožujka sam sastao s Ivicom Todorićem.

Ranije sam to pitanje postavio ministru Zdravku Mariću, do sada nismo dobili nikakav odgovor pa bi ga trebalo postaviti premijeru koji je Marića branio kad se tražila njegova smjena, rekao je Bulj nakon stanke u Hrvatskome saboru.

Pročitajte i ovo Sabor Povratak na staro Treba li Saboru reforma načina rada? "Zastupnici misle da trošenjem vremena postaju popularni" Ivana Kekin Oslobođeni su Pristižu reakcije na presudu u Zambiji: "Djecu treba što brže integrirati u društvo"

Premijera je prozvao da ni on ne želi odgovoriti, te da je obmanjivao hrvatsku javnost kad je govorio da se Marić ne petlja, da se izuzeo iz procesa oko Agrokora.

"To je laž, Marić je bio na sastanku, odlučivao je, slušao, predlagao i sastajao se samostalno s Todorićem, Marić je ključna osoba cijele priče koja se pilatovski izuzela u najtežim trenucima hrvatskoga gospodarstva, a u biti je sudjelovala u cijelom procesu u slučaju Agrokora. On je cijelo vrijeme znao sve", ustvrdio je Bulj.

Učitelji 11 godina nisu dobili povišicu plaće

Saborski klubovi zatražili su stanku i kako bi, u povodu Svjetskog dana učitelja, upozorili na njihov loš položaj i sve goru percepciju u društvu.

Branimir Bunjac (ŽZ) pozvao je Vladu da poštuje vlastite potpise i da bez odgađanja učiteljima povisi osnovicu za plaće prema ugovoru koji je potpisan još 2006.

Učitelji već 11 godina nisu dobili povišicu plaće, rekao je Bunjac ističući kako su svi uvjeti za povećanje plaća stečeni u ožujku 2016.

Prema sporazumu, plaće su se morale povećati automatizmom, istaknuo je Bunjac te prozvao Vladu što tek sada, nakon 18 mjeseci, traži da ponovno počnu pregovori.

"Takvo nepoštovanje vlastitih potpisa je sramotno", poručio je Bunjac.

HSS-ov zastupnik Davor Vlaović podupro je zahtjev sindikata da se učiteljima povećaju plaće za 15,2 posto.

Zapitao se pritom mogu li marginalizirani učitelji biti motivirani budući da, kako je rekao, rade za prosječnu plaću od šest tisuća kuna, a učitelj početnik ima 4900 kuna, što je tisuću kuna ispod prosječne plaće u državi. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene