Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Spontana pobuna nastala je u subotu, kada su vlasnici šibenskog kafića uhićeni primjenom sile.


Na Facebook grupi Podrška vlasnicima Azimuta pozivaju se svi Šibenčani da ispred katedrale, večeras u 20 sati, zapale lampione za 'mrtvu dušu šibenskog kulturnog ljeta'.  

Vezani članci Prometna nesreća u Šibeniku - 3 Policija objavila detalje nesreće u kojoj je ozlijeđeno pet osoba: Podnesena kaznena prijava protiv vozača Hitne pomoći Prosvjedi u Kolumbiji - 1 Razgovarali smo s Kolumbijcem koji nam je opisao žestoke prosvjede zbog porezne reforme u jeku pandemije: ''Mogli bismo bankrotirati''

Oko 200 građana solidariziralo se s vlasnicima tog kultnog kluba, Hrvojem Jelkovićem i Đorđem Katalinićem, još u subotu kada su bili uhićeni primjenom sile, a sada na Facebook grupi najavljuju nastavak potpore i borbu protiv crkvenih vlasti. 

'Šibenik je previše šutio. Vrijeme je da pokažemo u kakvom gradu želimo i imamo pravo živjeti. Karamarko i Ivas nisu Šibenik', stoji u opisu grupe, koja je u 20 sati od osnivanja skupila više od 3 000 članova.

Vlasnici su uhićeni  u subotu kada su odbili ugasiti glazbu i zatvoriti klub u tri sata poslije ponoći na inzistiranje dvojice policajaca. S obzirom da klub ima dozvolu za rad do 4 sata poslije ponoći, Jelković i Katalinić ustrajali su na svome pravu. Pozvano je policijsko pojačanje i dvojac je uhićen primjenom sile, a građani su petnaest policajaca ispratili zvužducima i negodovanjem.

Već je nekoliko dana klub Azimut glavna tema šibenskih 'ćakula' i lokalnih medija. Sve još od Velike Gospe, kada se biskup Ante Ivas okupljenim vjernicima požalio na noćni život 'ispod svoga balkona'. Problem je u tome što se terasa tog kluba nalazi se neposredno ispod katedrale Sv. Jakova i zgrade biskupije.

Međutim, otkada je klub otvoren, opće je mišljenje Šibenčana svih generacija da je taj klub postao kulturno dobro grada, piše Šibenikin

 DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook