Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Mirni prosvjed djelatnika Osječke Zračne luke

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog neisplaćenih plaća za rujan i listopad, djelatnici osječke Zračne luke, u većinskom državnom vlasništvu, danas su mirno prosvjedovali pred zgradama svojih suvlasnika, osječkog Gradskog poglavarstva i Poglavarstva Osječko-baranjske županije, a za idući tjedan najavili su prosvjede u Zagrebu.

Većinski vlasnik Zračne luke je država s 55 posto udjela, a suvlasnici grad Osijek s 25 te Osječko-baranjska županija, s 20 posto vlasničkoga udjela.

Pročitajte i ovo Plaće - 2 hladan tuš Veliko razočaranje za mnoge radnike u javnom sektoru: "To stvarno nije pošteno"; Ministar u Dnevniku Nove TV objasnio što se dogodilo Ilustracija 1,63 milijarde eura Počela je isplata novih plaća za zaposlene u javnoj upravi: Objavljeno i koliko su veće

Tajnik županijskog ureda Hrvatske udruge sindikata (HUS) Anto Bošnjak izjavio je novinarima da posljednjih dana nije bilo novih informacija o mogućoj isplati zaostalih plaća, pa su djelatnici danas odlučili mirno prosvjedovati u Osijeku.

Ako ne bude nikakvih pomaka, idemo idući tjedan idemo u Zagreb i vjerojatno ćemo ovaj skup nastaviti pred Vladom RH ili pred resornim Ministarstvom mora, turizma, prometa i razvitka, dodao je Bošnjak.

Na novinarski upit vidi li u cijeloj situaciji političke motive,
budući da je većinski vlasnik država, u kojoj je na vlasti HDZ, a
suvlasnik Županija, gdje vlast obnaša HDSSB, Bošnjak je odgovorio niječno, ocijenivši kako postojeće stanje u osječkoj Zračnoj luci traje već dulje vrijeme i "nikome ne ide u prilog".

Pretpostavljam da su u članstvu sindikata zastupljene sve političke opcije, ali nitko nikada nije rekao, da bi to bilo bitno za neku političku stranku. 

Nama će biti drago da se ona stranka, koja na ovome misli poentirati, pojavi i ovim ljudima podijeli novac, kazao je Bošnjak.

Sindikalni povjerenik Zračne luke Ivan Moro kazao je da su dobili potporu povjerenika ostalih zračnih luka u Hrvatskoj te kako su spremni idući tjedan otići u Zagreb, osim ako Vlade ne poduzme nešto što će riješiti krizu.

Prosvjednike je u Županijskom poglavarstvu primio župan Krešimir Bubalo. 

Kazao je kako djelatnici tvrtke osjećaju posljedice
"neravnomjernog razvoja Hrvatske" te da od Vlade očekuje sanaciju ove tvrtke, koja je potrebna gradu, Županiji i ovoj regiji.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene