Mirjana Sanader danas je ponovno posjetila supruga u pritvoru u Remetincu.


Mirjana Sanader ušla je na glavni ulaz i nije čekala red s ostalim posjetiteljima.Ono što su drugi pri izlasku protumačili kao povlasticu, Uprava za zatvorski sustav ekspresno je negirala. Nije povlaštena, kažu, nego je to uobičajena praksa, koju su do sada imali i drugi. Baš kao i vrijeme koje je mogla provesti sa suprugom. 

Vezani članci Ivo Sanader Gdje su pare? HDZ ima novca, ali država muku muči s naplatom u postupcima protiv Ive Sanadera Andrija Jarak Zašto stranka nije kriva nego - odgovorna i kada bi Vrhovni sud mogao odlučivati o pravomoćnosti

Nakon završetka posjete suprugu Mirjana Sanader žurno je napustila Remetinec izbjegavajući odgovoriti na pitanja novinara.  Budući da je automobil koji ju je dovezao u zatvor nije dočekao poslije, Mirjana Sanader je zaustavila prvi automobil koji se pojavio na cesti i otišla u nepoznatom smjeru.

Podsjetimo, bivši premijer je po drugi put sinoć prebačen iz pritvora u Remetincu gdje mu je obavljen pregled noge.

Tijekom prvog odlaska na pregled vidno oslabljenog Sanadera je uhvatio objektiv fotoreportera. Odmah su se pojavile špekulacije o ozbiljnosti zdravstvenog stanja bivšeg premijera, no odvjetnik Goran Suić je sve porekao i izjavio kako se Sanader osjeća dobro i da je u dobrom stanju.

MUP: Tretiramo ga kao i svakog drugog zatvorenika

Inače, bivši premijer svakodnevno odlazi na terapije u jednu privatnu polikliniku. Policija ga iz Remetinca na terapije vozi noću, prvenstveno iz sigurnosnih razloga jer se ništa ne želi prepustiti slučaju, ali i zbog drugih pacijenata, kako se ne bi uznemiravalo njih, ali i Ivu Sanadera.

Cijela akcija prijevoza je zapravo rutinska. U koloni nekoliko vozila bivši premijer kreće iz Remetinca prema klinici. Sinoć je podzemna garaža te klinike bila zatvorena uoči njegova dolaska, diskretno je uvezen, na štakama. U trenirci je prošao groz prazne hodnike, odradio terapiju i zgradu napustio kroz protupožarni izlaz. U policiji uvjeravaju da ga tretiraju kao i svakog drugog pritvorenika.

'Prema sigurnosnoj prosudbi i zahtjevu Uprave za zatvorski sustav policija je pružila asistenciju prilikom prijevoza zatvorenika. Radi se o uobičajenoj i standardnoj proceduri koja se obavlja prilikom osiguranja prijevoza i zaštite od eventualnog napada. Zaštita se provodi prema svima bez obzira o kome se radi. Radi se o poslu koji je redovan policisjki posao i ne iziskuje dodatne financijske troškove', rekla je Helena Biočić iz MUP-a.