Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Razgovori i o Ljubljanskoj banci

Pusić na Bledu: Voljeli bi da datum ratifikacije bude što prije!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatska ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Vesna Pusić na Bledu se sastala sa slovenskim kolegom Karlom Erjavcem.

Ministrica vanjskih poslova i europskih integracija Vesna Pusić sastala se na Bledu, gdje tijekom dana završava međunarodna regionalna konferencija o ulozi EU-a u promijenjenim globalnim odnosima, sa slovenskim ministrom Karlom Erjavcem. Oni će nakon susreta o predmetu razgovora govoriti na kraćoj zajedničkoj konferenciji za novinare.

>> Pusić: Vjerujem u slovensku ratifikaciju do kraja godine

Vjeruje se da su teme razgovora vezane uz odnose dviju država u sklopu skorašnjeg ulaska Hrvatske u EU te uz pitanje Ljubljanske banke i njenih štediša. Slovenski je ministar u nedjelju demantirao navode hrvatskih medija kako će EU izvršiti pritisak na Ljubljanu ako ratifikaciju hrvatskog pristupnog ugovora bude otezala zbog pitanja Ljubljanske banke i rekao da pritisak ne postoji te da financijski stručnjaci, koje su dvije vlade imenovale za rješenje tog pitanja, trebaju nastaviti dijalog.

>> Pusić: Hrvatska u izvješću ima što pokazati

Osim s Erjavcem, ministrica Pusić, kako se doznaje, na Bledu će se sastati s s crnogorskim ministrom vanjskih poslova Nebojšom Kaluđerovićem, kosovskim kolegom Enverom Hoxhajem te predsatavnikom međunarodne zajednice u BiH Valentinom Inzkom.

Ministrica Pusić sudjelovat će popodne na Bledu i u panel raspravi o utjecaju i privlačnosti Europske unije za zemlje u regiji. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Na Bledu Plenković o Vladinim mjerama pomoći, a dotaknuo se i Milanovića: "Nikakvi razgovori nisu počeli" Slika nije dostupna Upitan diplomatski ugled Slovenski tisak: Slovenija možda u pravu s Hrvatskom, ali gubi?

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene