Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Oglasio se i Jandroković

Ministrica odgovorila Predsjednici: "Žao nam je zbog nervoze s Pantovčaka"

Marija Pejčinović Burić (Foto: Dnevnik.hr)
Marija Pejčinović Burić (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Marija Pejčinović Burić (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Ministrica vanjskih poslova Marija Pejčinović Burić osvrnula se na jučerašnje izjave predsjednice Grabar-Kitarović o tome da se njezino ministarstvo "mora zbrojiti".

"Ministarstvo je odradilo sve kako treba, kolege su odradile odličan posao oko pregovora. Dosljedni smo u svom stavu kada su u pitanju sigurne i uređene migracije. Ostajemo pri tom stavu, žao nam je da nervoza dolazi s Pantovčaka. Nismo saznali što je Predsjednici sporno u dokumentu kojim se pokušava prvi put regulirati jedno pitanje koje je dobilo na važnosti", kazala je ministrica. 

Pročitajte i ovo Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović (Foto: Dnevnik.hr) Predsjednica zaoštrila Sukob Pantovčaka i Banskih dvora: ''Ministarstvo se treba zbrojiti'' Slika nije dostupna ''ponašaju se neozbiljno'' Petrov pozvao premijera i Predsjednicu da "ne muljaju" o Marakeškom sporazumu

Predsjednik Sabora komentirao je pak prijepore na relaciji Pantovčak – Zrinjevac zbog Marakeškog dokumenta.

Jandroković kaže da je pitanje migracija za RH važno te da za zemlju predstavlja sigurnosni izazov. Kaže da se traže rješenja kojima neće biti ugrožena sigurnost niti ulazak u Schengen.

"Taj dokumet nema važnost i dimenziju koju je dobio ovom raspravom u RH, ali se slažem da je potrebno imati zajednički stav Predsjednice i premijera s obzirom na to da zajedno sukreiraju vanjsku politiku. Taj prijepor nije prvi takve vrste. Tko je taj, koji su to krugovi koji generiraju te vrste prijepora i sukoba oko tema kojima je zajedničko da tema treba imati konsenzus, treba utvrditi", kaže.

Podsjetimo, predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović u ponedjeljak je oštro osudila djelovanje Ministarstva vanjskih i europskih poslova zbog toga što nije izvijestilo javnost o Marakeškoj deklaraciji o zakonitim migracijama i što sada izaziva prijepore u javnosti vezano za taj dokument.

Grabar-Kitarović ministrici vanjskih i europskih poslova Mariji Pejčinović Burić poručila je da se u njezinu ministarstvu “moraju zbrojiti”.

"Uz dužno poštovanje svim diplomatima, Ministarstvo se treba zbrojiti. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova, koje je bilo nositelj svih zadaća i koordinator pregovora o tom kompaktu, nije odradilo svoju zadaću, umjesto da objavljuje moju korespondenciju i sada pokušava izazvati nekakve prijepore u javnosti koji ne bi trebali postojati", poručila je Predsjednica u ponedjeljak.

Predsjednica je, podsjetimo, odustala od sudjelovanja na potvrđivanju Marakeškog sporazuma o zakonitim migracijama.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene