Blaženka Divjak, ministrica znanosti i obrazovanja (Foto: Jurica Galoic/PIXSELL)
Blaženka Divjak, ministrica znanosti i obrazovanja (Foto: Jurica Galoic/PIXSELL) Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak poručila je da je Osnovnoj školi Matija Gubec na raspolaganje stavila krizni tim za psihološku podršku Ministarstva, s obzirom na to da je ondje situacija ozbiljna.


''Situacija u OŠ Matija Gubec je ozbiljna i zato smo hitno kontaktirali ravnateljicu, trenutno dogovaramo sastanak i stavit ćemo na raspolaganje školi krizni tim za psihološku podršku Ministarstva. Isto tako, apeliram na medije da budu maksimalno oprezni pri izvještavanju s obzirom da se radi o maloljetnim učenicima'', objavila je u četvrtak ujutro ministrica Blaženka Divljak na svojem Facebooku.

Vezani članci Blaženka Divjak Ministrica Divjak o putovanju ravnatelja srednjih škola u New York: "Ako je točno što se piše, to je nedopustivo!" Biblija (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL) Podignuta optužnica protiv vjeroučitelja Krešimira Bagarića zbog govora mržnje, prijeti mu do tri godine zatvora

Radi se o školi u kojoj je tajno snimljen vjeroučitelj Krešimir Bagarić koji poziva na ubojstva pojedinih bivših državnih dužnosnika.

U školi u kojoj ga je učenik snimio vjeroučitelj više neće predavati - dobio je izvanredni otkaz. Trenutačno je u istražnom zatvoru, gdje će ukupno provesti 15 dana.

No s obzirom na to da je snimljen tajno, ta se snimka neće moći koristiti kao valjani dokaz na sudu i protiv vjeroučitelja će vjerojatno netko svjedočiti.