Blaženka Divjak, ministrica znanosti i obrazovanja (Foto: Jurica Galoic/PIXSELL)
Blaženka Divjak, ministrica znanosti i obrazovanja (Foto: Jurica Galoic/PIXSELL)

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak poručila je da je Osnovnoj školi Matija Gubec na raspolaganje stavila krizni tim za psihološku podršku Ministarstva, s obzirom na to da je ondje situacija ozbiljna.


''Situacija u OŠ Matija Gubec je ozbiljna i zato smo hitno kontaktirali ravnateljicu, trenutno dogovaramo sastanak i stavit ćemo na raspolaganje školi krizni tim za psihološku podršku Ministarstva. Isto tako, apeliram na medije da budu maksimalno oprezni pri izvještavanju s obzirom da se radi o maloljetnim učenicima'', objavila je u četvrtak ujutro ministrica Blaženka Divljak na svojem Facebooku.

Vezani članci Branimir Mihalinec, Sanja Šprem, Andrej Plenković (Foto: Pixell) Sindikati poslali oštru poruku premijeru: "U ponedjeljak štrajka cijela Hrvatska. Za svaki idući dan odgovorna je Vlada" Predrag Štromar i Blaženka Divjak (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Divjak o rastu plaća svima u javnim službama: "Dobra vijest je što ima sredstava i što su prosvjetari odigrali ključnu ulogu"

Radi se o školi u kojoj je tajno snimljen vjeroučitelj Krešimir Bagarić koji poziva na ubojstva pojedinih bivših državnih dužnosnika.

U školi u kojoj ga je učenik snimio vjeroučitelj više neće predavati - dobio je izvanredni otkaz. Trenutačno je u istražnom zatvoru, gdje će ukupno provesti 15 dana.

No s obzirom na to da je snimljen tajno, ta se snimka neće moći koristiti kao valjani dokaz na sudu i protiv vjeroučitelja će vjerojatno netko svjedočiti.