Blaženka Divjak (Foto: Filip Kos/PIXSELL)
Blaženka Divjak (Foto: Filip Kos/PIXSELL) Foto: Filip Kos/PIXSELL

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak na Facebooku je komentirala za srijedu najavljeni štrajk u školama. Pozvala je da se onima koji ne štrajkaju osigura nesmetan rad i da se zbrinu djeca.


''Zadovoljna sam što je proces mirenja između Vlade RH i većinskih sindikata javnih službi uspješno okončan. Unatoč tome, prema dostupnim javnim informacijama jedan manjinski sindikat u školstvu ipak sutra planira održati štrajk u nekim školama, u trajanju od sat vremena.
Pozivam ravnatelje da surađuju i komuniciraju s roditeljima i učenicima o načinu i detaljima održavanja najavljenoga štrajka. Zaposlenicima koji nisu u štrajku treba osigurati uvjete za nesmetan rad, a posebno za brigu o učenicima od 1. do 4. razreda osnovne škole i onima koji su uključeni u produženi boravak ili cjelodnevnu nastavu'', napisala je ministrica Divjak komentirajući najavu sindikata Preporod.

Vezani članci Ana Tuškan i Branimir mIhalinec (Foto: Dnevnik.hr) Štrajk ide dalje, Mihalinec nakon maratonskog sastanka u Vladi poručio: ''Približavamo se rješenju'' Ministrica Blaženka Divjak (Foto: Igor Soban/PIXSELL) Divjak razgovarala s Plenkovićem: "Tako dugo dok ima šanse da stvari idu naprijed, ja sam tu"