Blaženka Divjak (Foto: Filip Kos/PIXSELL)
Blaženka Divjak (Foto: Filip Kos/PIXSELL)

Ministrica obrazovanja Blaženka Divjak na Facebooku je komentirala za srijedu najavljeni štrajk u školama. Pozvala je da se onima koji ne štrajkaju osigura nesmetan rad i da se zbrinu djeca.


''Zadovoljna sam što je proces mirenja između Vlade RH i većinskih sindikata javnih službi uspješno okončan. Unatoč tome, prema dostupnim javnim informacijama jedan manjinski sindikat u školstvu ipak sutra planira održati štrajk u nekim školama, u trajanju od sat vremena.
Pozivam ravnatelje da surađuju i komuniciraju s roditeljima i učenicima o načinu i detaljima održavanja najavljenoga štrajka. Zaposlenicima koji nisu u štrajku treba osigurati uvjete za nesmetan rad, a posebno za brigu o učenicima od 1. do 4. razreda osnovne škole i onima koji su uključeni u produženi boravak ili cjelodnevnu nastavu'', napisala je ministrica Divjak komentirajući najavu sindikata Preporod.

Vezani članci Blaženka Divjak (Foto: Dnevnik.hr) Divjak: "Ne vidim razlog za veće školarine, rastrošnost Rektorata ne smije pasti na leđa studenata" Zadar: Nakon drugog odbijanja povećanja plaća vozači Liburnije u štrajku (Foto: Dino Stanin/PIXSELL) Jednosatni prosvjed vozača gradskih autobusa: "Ne bude li pozitivnog odjeka, prosvjedi će biti još veći"