Obavijesti Video Pretražite Navigacija
traži, traži, pa ćeš naći

Neće biti štrajka! Uspješno završeno mirenje Vlade i sindikata: ''Pronašli smo još 150 milijuna kuna''

Marko Pavić, ministar rada i mirovinskoga sustava (Foto: Dnevnik.hr)
Marko Pavić, ministar rada i mirovinskoga sustava (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Marko Pavić, ministar rada i mirovinskoga sustava (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Uspješno je okončano mirenje Vlade i sindikata javnih službi. Iako nisu svi zadovoljni, većina je pristala na novu ponudu Vlade i štrajka neće biti.

Postupak mirenja Vlade i sindikata javnih službi o rastu osnovice plaća u javnim službama za 2019. nastavljen je u utorak ujutro u Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava.

Pročitajte i ovo Holding - 1 Nema pomaka Sindikat prijeti štrajkom u Zagrebačkom holdingu: Nakon četiri mjeseca pregovaranja i mirenja Vozila hitne pomoći - 1 Sindikat Zajedno Novi štrajk u zdravstvu? ''Pa jesmo li mi toliko glupi ili nas rade budalama?''

''Uspješno smo završili proces mirenja. Idemo s 3 posto od 1. siječnja 2019. godine, 2 posto od 1. rujna 2019.'', rekao je ministar rada Marko Pavić nakon sastanka sa sindikatima. Dodao je da mu je drago što je Vlada uspjela naći dodatnih 150 milijuna kuna za povećanje plaća.

Dio sindikata nije bio zadovoljan postignutim dogovorom, ali većina je pristala na ponudu Vlade za koju je ministar Pavić rekao da je maksimum koji Vlada može ponuditi.

Sindikati javnih službi tražili su povećanje osnovice plaća za 5,8 posto u idućoj godini, no Vlada im je nudila povećanje od 3 posto i tvrdila da ne može više pa su sindikati poslali odbijenicu i najavili niz štrajkova. Sada su prekinuli štrajkaške aktivnosti, osim sindikata Preporod, koji traži povećanje plaća od 18,9 posto.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene