U jednoj od posljednjih objava na blogu Ivica Todorić optužuje da je izvanredna uprava u reviziji financijskih izvješća objavila netočne podatke te da je dosta toga u izvješću napravljeno protuzakonito i s puno manipulacija.

Galerija


Predsjednik Vlade Andrej Plenković s druge strane pohvalio se kako je jedan od reformskih poteza vlade i Lex Agrokor.

Iz Ministarstva gospodarstva pak uporno odbijaju reći tko je imenom i prezimenom sudjelovao u pisanju tog zakona koji nailazi na brojne kritike. Ostali ministri u Vladi redom tvrde kako ni oni ne znaju tko je pisao zakon.

Premijer Andrej Plenković na sjednici Vlade rekao je da je Zakon o izvanrednoj upravi u trgovačkim društvima od strateškog značaja u biti reforma per se. "Ona će obilježiti taj čistilišni transformacijski trenutak načina poslovanja u hrvatskom gospodarstvu", rekao je Plenković.

Uoči sjednice Vlade novinari su pitali ministre znaju li tko je pisao ovaj zakon. Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak kaže da joj nisu rekli tko ga je pisao. Novinare je zanimalo zanima li ju tko je autor. "Moram priznati, zanima me isto onoliko koliko i prosječnog građanina, ali ne, nisu mi rekli. Kad bih znala, rekla bih vam", rekla je Divjak.

Lovro Kuščević, ministar uprave, također sliježe ramenima. "Ja stvarno ne znam. Da znam, ja bih vam dao informaciju", poručio je Kuščević.