Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kampanja protiv referenduma?

Ministri o Pavićevoj kampanji i trošenju proračunskog novca: "Marko, samo naprijed", "Građanima treba objasniti"

Ministar uprave Lovro Kuščević (Foto: Dnevnik.hr)
Ministar uprave Lovro Kuščević (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Ministar uprave Lovro Kuščević (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Ministar uprave Lovro Kuščević komentirao je optužbe da ministar rada Marko Pavić koristi proračunski novac kako bi promovirao mirovinsku reformu, a da zapravo plaši građane i poručuje im da će ako prođe sindikalni referendum o uvjetima odlaska u mirovinu da to građane stajati 45 milijardi kuna.

Kuščević tvrdi da građani moraju znati pravu istinu o mirovinskoj reformi i onome što slijedi ako referendum prođe.

Pročitajte i ovo Vilim Ribić iz Matice hrvatskih sindikata (Foto: Dnevnik.hr) Inicijativa "67 je previše" Sindikalist Ribić: "Ako skupimo potpise i Vlada ne raspiše referendum, poslat ćemo ljude na ulicu" Ministar rada i mirovinskog sustava Marko Pavić (Foto: Dnevnik,hr) Gost Dnevnika Nove TV Ministar Pavić otkrio koliko će rasti mirovine, pa se opet sjetio obitelji: "Svjestan sam koliko je to. I moja baka ima 1800 kuna mirovine"

"Bitno je da naši sugrađani znaju pravu istinu o mirovinskoj reformi, o onome što nas čeka ako referendum prođe, odnosno ono što nas čeka ako mirovinska reforma prođe.

Ja čisto sumnjam da to ministar Pavić financira iz proračuna. Vjerujem da je to u okviru nekog EU projekta, gdje postoje novci za vidljivost projekta, jer ovo je vrlo dobra, vrlo kvalitetna reforma, zahvaljujući kojoj je Hrvatska dobro ocijenjena u svim međunarodnim statistikama i pregledima“, rekao je ministar.

Na pitanje zašto Vlada ne poštuje preporuke Venecijanske komisije da se ne uključuje u referendum aktivno promovirajući samo jednu stranu, odgovorio je kako to nema veze s referendumom i ponovio da je obveza Vlade građanima u detalje objasniti sve što je vezano za mirovinsku reformu i što može uslijediti.

Na opasku novinara da je reforma na snagu stupila početkom godine, da nije potrebno reklamirati nešto što je već na snazi te da je Pavić reformu počeo reklamirati tek kada su sindikati počeli prikupljati potpise, Kuščević je ustvrdio kako nije točno da se tu radi o zastrašivanju građana.

"Ne bih ja rekao da se to radi da se zastraši građane, već je upravo dužnost Vlade, pa tako i ministra Pavića, objasniti našim sugrađanima što znači opcija A, a što znači opcija B. Podržavam ministra Pavića i, Marko, samo naprijed!" poručio je Kuščević.

Optužbe da ministar rada Marko Pavić koristi proračunski novac kako bi promovirao mirovinsku reformu, a da zapravo plaši građane u vezi sa sindikalnim referendumom, komentirao je i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

"Siguran sam da ministar Pavić, odnosno Ministarstvo komentira mirovinsku reformu, koja je jedna od bitinijih stvari koju radi ova Vlada i da na to ima pravo i da građanima treba objasniti o čemu se tu uistinu radi", rekao je Tolušić.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene