Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kosor ocijenila

Bajsovo rođenje kćeri dobar početak za novu Vladu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednica hrvatske Vlade Jadranka Kosor na današnjoj, prvoj sjednici Vlade kojoj je na čelu, glavnim je ciljem označila izlazak iz krize.

Naša će nastojanja biti usmjerena očuvanju makroekonomske stabilnosti, gospodarskom oporavku i izlasku iz krize, kazala je premijerka Kosor na početku sjednice na kojoj se raspravlja i o rebalansu državnog proračuna, a koji je, kako je kazala, 'težak oko 3 milijarde kuna'. Naglasila je kako je činjenica da je gospodarska kriza poljuljala temelje gospodarstva u svijetu, što se prelilo i na Hrvatsku. Makroekonomski uvjeti značajno su promijenjeni i znatno pogoršani, kazala je premijerka Kosor podsjećajući na pad BDP-a u prvom tromjesečju za 6,7 posto.

Pročitajte i ovo Parlamentarni izbori 2024. Pregovori još traju Pregovori Plenkovića i Domovinskog pokreta u slijepoj ulici, HDZ žestoko po Milanoviću: "Komično je pratiti kako se koprca" Ilustracija Vlada odriješila kesu Predstavljen proračun za iduću godinu: Dnevnik Nove TV provjerio tko su najveći gubitnici i dobitnici

>> Vlada nije uštedjela ni milijardu kuna

'To nije kraj'

Vlada procjenjuje da će pad BDP-a u ovoj godini biti 4,5 posto, a inflacija 2,7 posto, istaknula je Kosor. Predloženim rebalansom, kazala je, predlaže se preraspodjela 2,2 milijarde kuna, te dodatne uštede na raznim stavkama za 780 milijuna kuna. 'Rebalans je tako težak oko 3 milijarde kuna', kazala je Kosor. Podsjetila je da je u travnju rebalansirano 5 milijardi kuna, što je, sa sadašnjih 3 milijarde, ukupno 8 milijarda u odnosu na proračun usvojen krajem prošle godine. Predsjednica Vlade najavila je kako 'to nije kraj' te da će vjerojatno tijekom srpnja zatražiti izvanrednu sjednicu Hrvatskog sabora.

Dijete dobar znak

Kosor je, otvarajući sjednicu, od ministara zatražila punu suradnju, te poručila da ih očekuje 'puno posla, malo odmora i puno odricanja'. Jedino tako možemo uspjeti, istaknula je. Također je ministru turizma Damiru Bajsu čestitala na rođenju kćeri, ocjenivši to 'jako dobrim znakom za početak rada Vlade RH'. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene