Obavijesti Video Pretražite Navigacija
reagirala i ministrica

Kakvu poruku šaljemo spaljivanjem slikovnice? "Odrasli djecu ovime samo potiču na nesnošljivost i nasilje"

Ministrica Blaženka Divjak (Foto: Dnevnik.hr)
Ministrica Blaženka Divjak (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Ministrica Blaženka Divjak (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Ministrica Blaženka Divjak i pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević komentirale su slučaj spaljivanja slikovnice o istospolnim obiteljima te poručile kako se time djeci šalju neprihvatljive poruke.

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak komentirala je slučaj spaljivanja plakata koji prikazuje slikovnicu "Moja dugina obitelj" o istospolnim obiteljima na dječjem karnevalu u Kaštelima kraj Splita.

Pročitajte i ovo Đakovački bušari - 1 Vrijeme je za zabavu Afrička svinjska kuga je prošlost, otjerale je strašne buše: Pogledajte atmosferu s veselog karnevala u Slavoniji Početak karnevalskih događanja - 1 Običaji Počelo je peto godišnje doba: Legenda o zvončarima

"Bez obzira o kakvim se okolnostima radi, trebamo razmišljati o tome kakvu poruku šaljemo djeci. Neprihvatljiva je poruka da se spaljuju knjige ili da se nekoga diskriminira u bilo kojem smislu. Mi se možemo slagati ili ne slagati oko nečega, ali poruke koje šaljemo djeci moraju biti u smjeru da gradimo tolerantno i otvoreno društvo", kazala je Divjak.

Reagirala je i pravobraniteljica za djecu Helenca Pirnat Dragičević.

Poručila je da je ovo "još jedan u nizu slučajeva u kojima odrasli djeci pružaju vrlo loš primjer, i kad je riječ o odnosu prema različitostima i kad je riječ o odnosu prema knjigama".

 

"Umjesto da ih uče prihvaćanju i poštovanju različitosti i toleranciji, oni im krajnje neodgovorno pružaju poticaj za nesnošljivost i nasilje, ne razmišljajući o tome kako će se to odraziti na njihov budući razvoj i ponašanje", poručila je pravobraniteljica Helenca Pirnat Dragičević.

Dodaje i kako je to još jedna potvrda da nam u školi trebaju i građanski i zdravstveni odgoj, ne samo kao izborni već obvezni sadržaji.

To je, ističe Pirnat Dragičević, također i podsjetnik da organizatori javnih događanja i manifestacija za djecu moraju u prvi plan staviti interese djece i nuditi djeci kvalitetne sadržaje, a ne vlastite predrasude", poručuje Pirnat Dragičević. (D.I./Hina)

 

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene