Liječnici, ilustracija
Liječnici, ilustracija Foto: DNEVNIK.hr

Ministarstvo zdravstva pozvalo je liječnike obiteljske medicine da cijepljenje starijih građana organiziraju u svojim ordinacijama te Domovima zdravlja.


S obzirom na hladni period koji dolazi te sve češće dojave starijih građana o nemogućnosti cijepljenja u ordinacijama, iz Ministarstva zdravstva u petak su pozvali liječnike obiteljske medicine da cijepljenje za starije građane organiziraju u svojim ordinacijama te Domovima zdravlja.

"Analizom podataka prikupljenih od patronažne djelatnosti domova zdravlja o provedenom cijepljenju protiv bolesti COVID-19 osoba starijih od 65 godina, razvidno je da se najveći dio te populacije inače cijepi na izdvojenim cjepnim punktovima, zatim u ordinaciji liječnika obiteljske medicine, te razumljivo najmanji udio odnosi se na cijepljenje u kući pacijenta. No, obzirom na zimske uvjete s niskim temperaturama starijim građanima nužno je olakšati mogućnost cijepljenja", priopćili su iz Ministarstva zdravstva te dodali kako su svjesni velikog opsega posla u ordinacijama, no očekuju ulaganje dodatnog napora za dobrobit starijih građana kroz prilagodbu tjedne organizacije rada uz naručivanje na cijepljenje u uvjetima ordinacije.

Što se tiče teško pokretnih, i dalje se preporučuje cijepljenje u njihovim domovima.

Graf: Odnos procijepljenih i umrlih u EU Zemlje s većim postotkom cijepljenih imaju manje umrlih, evo što o tome kažu političari koji su bili na subotnjem prosvjedu: "To je osobna odgovornost"

U ovom smislu, od ravnatelja Domova zdravlja očekujemo organizacijske iskorake u cilju olakšanja provedbe cijepljenja naših starijih sugrađana.

Vili Beroš Beroš se razbjesnio: "Nemojte biti licemjerni, izbjegavati cjepivo pa kucati na vrata zdravstva." Malenica najavio visoke kazne za nepoštivanje mjera

Iz Ministarstva su zahvalili svim zdravstvenim radnicima, posebice obiteljskim liječnicima i njihovim sestrama na kontinuiranoj skrbi za zdravlje građana za vrijeme epidemije. 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju