Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Djevojčica Jagoda ipak ostaje s udomiteljskom obitelji, odlučilo je Ministarstvo pravosuđa!


'Ministarstvo pravosuđa može potvrditi da je nadležni Centar za socijalnu skrb podnio sudu prijedlog da se djevojčici u medijima, poznatoj pod pseudonimom Jagoda, produži čuvanje i odgoj u udomiteljskoj obitelji za narednih godinu dana', kaže Vesna Dvoranić, glasnogovornica Ministarstva u priopćenju za medije.

Vezani članci Građani se pred Klaićevom opraštaju od preminule djevojčice - 1 Prošla su dva mjeseca od strašne tragedije koja je potresla cijelu Hrvatsku: Provjerili smo što je dosad učinjeno da se taj užas više nikad ne ponovi Hitna pomoć, ilustracija Tragedija kod Daruvara: Šestogodišnje dijete poginulo nakon što je na njega naletio traktor

>> Šimonović neće dopustiti da se curica vrati ocu zlostavljaču

'Uzimajući u obzir zakonske i poslovničke odredbe o žurnom postupanju u ovakvim predmetima te o okolnostima slučaja, nema bojazni da se odluka povodom prijedloga neće stići donijeti prije 27. veljače kada prestaje važiti ranije izdano rješenje o dodjeli na čuvanje i odgoj Jagode u udomiteljskoj obitelji. Samo se po sebi razumije da je sud u sadržajnom smislu autonoman i neovisan prilikom odlučivanja o prijedlogu Centra, te vezan isključivo zakonom, okolnostima slučaja i pravilnima struke', stoji u zaključku priopćenja.

Ovim je, čini se, uspješno okončana priča, barem na godinu dana, o udomljavanju djevojčice, čijeg se oca sumnjiči da ju je zlostavljao i što je bio glavni razlog da mu sud oduzme skrbništvo nad kćeri.