Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sretan završetak

Ne vraća se ocu: Jagoda ostaje kod udomitelja!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Djevojčica Jagoda ipak ostaje s udomiteljskom obitelji, odlučilo je Ministarstvo pravosuđa!

'Ministarstvo pravosuđa može potvrditi da je nadležni Centar za socijalnu skrb podnio sudu prijedlog da se djevojčici u medijima, poznatoj pod pseudonimom Jagoda, produži čuvanje i odgoj u udomiteljskoj obitelji za narednih godinu dana', kaže Vesna Dvoranić, glasnogovornica Ministarstva u priopćenju za medije.

Pročitajte i ovo Nestala djevojčica Danka osmi dan potrage Oglasila se policija o snimci iz Beča na kojoj je djevojčica koja nalikuje Danki Nestala Danka Ilić Nestala djevojčica Prva izjava Dankina oca nakon nestanka djevojčice: Poslao tri poruke - o Danki, policiji i svojoj obitelji

>> Šimonović neće dopustiti da se curica vrati ocu zlostavljaču

'Uzimajući u obzir zakonske i poslovničke odredbe o žurnom postupanju u ovakvim predmetima te o okolnostima slučaja, nema bojazni da se odluka povodom prijedloga neće stići donijeti prije 27. veljače kada prestaje važiti ranije izdano rješenje o dodjeli na čuvanje i odgoj Jagode u udomiteljskoj obitelji. Samo se po sebi razumije da je sud u sadržajnom smislu autonoman i neovisan prilikom odlučivanja o prijedlogu Centra, te vezan isključivo zakonom, okolnostima slučaja i pravilnima struke', stoji u zaključku priopćenja.

Ovim je, čini se, uspješno okončana priča, barem na godinu dana, o udomljavanju djevojčice, čijeg se oca sumnjiči da ju je zlostavljao i što je bio glavni razlog da mu sud oduzme skrbništvo nad kćeri.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene