Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade ni ako podnese ostavku"

Nekoliko razloga

Ministarstvo kulture: Ugostiteljske kućice na Stradunu nisu primjerene

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministarstvo kulture priopćilo je u subotu da postavljanje kućica u kojima se obavlja ugostiteljska djelatnost na prostoru Straduna u središtu Dubrovnika nije primjereno, jer se ''time narušava ne samo povijesni integritet glavne ulice grada već dolazi do cijeloga niza tehničkih i higijenskih problema''.

Priopćenje na stranicama Ministarstva objavljeno je nakon što je dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić na konferenciji na novinare u subotu ujutro poručio kako otkazuje održavanje Zimskog festivala zbog, kako je kazao još uvijek formalno nezaprimljene, odluke Ministarstva da zabrani ugostiteljske kućice na Stradunu.

Pročitajte i ovo Privedena Albanka - 3 Česte nesreće Dnevnik Nove TV doznao zašto je područje na kojem se dogodila stravična tragedija - opasno: "To na tijelo ima efekt kao da je pod utjecajem alkohola" Slika nije dostupna Brojni građani sudjelovali Na jugu države održan mimohod sjećanja na srebrenički genocid: "Svjetski moćnici nisu izvukli pouke"

''Slijedom niza izjava i napisa kako je ove godine Ministarstvo kulture zabranilo postavljanje adventskih kućica na Stradunu, napominjemo da je po zaprimanju sve dostavljene dokumentacije održan sastanak s predstavnicima stručnih službi i pročelnicom Konzervatorskoga odjela u Dubrovniku na kojem su analizirani i razmotreni svi pozitivni, ali i negativni tehnički aspekti predmetne intervencije na prostoru Straduna. Predstavnici stručnih tijela usuglasili su se, kao i prethodnih godina, da postavljanje kućica u kojima se obavlja ugostiteljska djelatnost na prostoru Straduna nije primjereno jer se time narušava ne samo povijesni integritet glavne ulice grada već dolazi do cijeloga niza tehničkih i higijenskih problema na koje upozoravaju i sami stanari, ali i vlasnici i korisnici okolnih poslovnih prostora'', ističe se u priopćenju Ministarstva.

Podsjećaju kako je isti zahtjev i prošle godine dobio negativno mišljenje.

''Zahtjev za postavljanjem kućica na Stradunu i u 2015. godini dobio je, dakle, negativno mišljenje stručnih tijela. Ista su tijela ove godine, na temelju dostavljene dokumentacije i urbanističkih analiza, predložila alternativne lokacije za organizaciju i smještaj kućica u kojima se tijekom Zimskoga festivala u Dubrovniku obavlja ugostiteljska djelatnost'', zaključuju iz Ministarstva kulture.

U sklopu dubrovačkog Zimskog festivala, ove godine na Stradunu je trebalo biti postavljeno 16 ugostiteljskih i isto toliko montažnih kućica za obavljanje trgovine. (Hina)

Što mislite o zabrani postavljanja ugostiteljskih kućica na Stradunu?

  • Dobra odluka, podržavam
  • Loša, odluka, ne podržavam

Ukupno glasova:

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene