Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

'Sigurno da danas nije ista situacija, kakva je bila prije deset godina kada se započelo s ovim projektom', rekao je ministar Vrdoljak.


Projekt Poticane stanogradnje i dalje je najbolji model za rješavanje stambenog pitanja, samo ga treba prilagoditi današnjim vremenima i uvjetima na tržištu.

Vezani članci Zgrade, ilustracija - 2 Neobičan obrat: Djevojka koja žica za stan u Zagrebu prodaje kuću u Sisku? "Mama je nezaposlena, a kuća je od brata" Slika nije dostupna Evo kako do POS - ovih stanova!

'Sigurno da danas nije ista situacija, kakva je bila prije deset godina kada se započelo s ovim projektom. Tržište POS-a ima svoje kupce, ako se svi parametri u njemu dobro odrede, od grada do same lokacije na kojoj će se graditi.', istaknuo je Ivan Vrdoljak, ministar graditeljstva i prostornog uređenja, prilikom posjeta Varaždinu, koji je među prvima u Hrvatskoj započeo s projektom Poticane stanogradnje.

>> Grijemo nebo: 'Ponašamo kao pijani milijarderi i trošimo 3-4 puta više energije nego EU'

Vrdoljak je naglasio  da je POS živo tijelo kojeg generira tržište nekretnina. Stoga se radi na izmjenama zakona o POS-u, kako bi ga se ubrzalo i moderniziralo.

'Najveći problem je kreditna sposobnost građana, posebno onih mlađih koji su u potrazi za svojim prvim stanom. Stoga na to području  treba pronaći modele kako bi im se pomoglo.', zaključio je ministar Vrdoljak. (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.