Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u Našicama je komentirao dolazak Porfirija u Vukovar na obljetnicu pogibije Blage Zadre.

Galerija Tomo Medved Davor Božinović Porfirije +0 Komemoracija obljetnice pogibije Blage Zadre

Na pitanje reporterke Dnevnika Nove TV Matee Drmić je li dolazak patrijarha Srpske pravoslavne crkve Porfirija mogao biti drugi dan, a ne na dan velike obljetnice, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović je rekao kako ne vidi ništa sporno u tome što su bili isti dan.

Ministar branitelja Tomo Medved odgovorio je zašto nije bio u nedjelju na komemoraciji i poručio da je Vlada je uspostavila odgovarajući odnos društva prema Domovinskom ratu i obljetnicama.

Ivan Penava Penava o poruci Porfirija: "Kada promovirate ratnog zločinca Šešelja, time zatvarate vrata"

"Ako je itko na njima nazočan, to sam ja. Izrazito je neodgovorno našoj vladi pripisivati da mi ne obilježavamo obljetnice na odgovarajući način. Oni koji pokušavaju na jednoj od obljetnica stvarati političke poene pozivam ih da to ne čine", rekao je Medved.

Zoran Milanović u Vukovaru - 3 Milanović: ''Ako svake godine idemo u Jasenovac, Grubore, Varivode, onda očekujem da netko barem korektno 'namigne' hrvatskim žrtvama na Ovčari''

"Mislim da je dostojno obilježena obljetnica Blage Zadre i Alfreda Hilla, s druge strane imali smo posvećenje crkve bez ikakvih incidenata. Poruke koje su se čule iz Vukovara su korak u pozitivnom smjeru", zaključio je Božinović. 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
  

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju