Milan Kujundžić (Foto: Pixell)
Milan Kujundžić (Foto: Pixell)

Ministar zdravstva Milan Kujundžić, čiji bi resor rebalansom državnog proračuna trebao dobiti milijardu kuna, izjavio je u četvrtak prije Vladine sjednice da je zadovoljan povećanjem sredstava, ali to nije dovoljno za sve potrebe u zdravstvu.


"Zadovoljan jesam u granicama mogućeg, nažalost to nije dovoljno za sve potrebe", rekao je Kujundžić novinarima pred Banskim dvorima.

Vezani članci Nada Murganić rasplakala se na sjednici Vlade (Foto: Dnevnik.hr) Emotivna ministrica Nada Murganić rasplakala se na svojoj posljednjoj sjednici Vlade, pogledajte tko ju je tješio Ministar zdravstva Milan Kujundžić (Foto: Dnevnik.hr) Kujundžić o upozorenju veledrogerija: "Dug će biti otplaćen, samo je pitanje dinamike, a lijekovi će biti dostavljeni"

Zdravstveni sustav opterećen je ukupnim dugom od 8,2 milijarde kuna, među kojima dospjeli dugovi iznose oko četiri milijarde kuna.

"Dugovi su problem i tu su samo dva modela - pokušati što bolje racionalizirati potrošnju i povećati priljev novca u zdravstveni sustav", rekao je Kujundžić.

Ponovno je odbacio optužbe sindikata i nekih udruga da se u novom zakonu o zdravstvenoj zaštiti, koji je u izradi, predviđa privatizacija primarne zdravstvene zaštite.

"Ne, to nije nikakva privatizacija, nego uređenje primarne zdravstvene zaštite. Oni koji to rabe čine to iz nerazumijevanja, a ne zato što je to privatizacija. Ništa se ne događa novog osim što se uređuje sustav", ustvrdio je Kujundžić. (Hina)