Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Odluka "vrlo skoro"

Ministar Krstičević o nabavci borbenih zrakoplova: "Ne favoriziram izraelsku ponudu"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar obrane Damir Krstičević predstavio je u MORH-u Plan nabave MORH-a za 2018. godinu, s osvrtom na realizaciju plana nabave u 2017. godini. Nakon prezentacije odgovarao je i na pitanja medija te je odgovorio na prozivke da favorizira izraelsku ponudu u nabavci novih borbenih zrakoplova.

Ministar obrane Damir Krstičević istaknuo je na predstavljanju Plana nabave MORH-a za 2018. godinu da njegovo Ministarstvo planira 2. veljače potpisati 35 ugovora s 26 hrvatskih tvrtki, ukupne vrijednosti preko 280 milijuna kuna. To je 17 milijuna kuna više nego u 2017. godini.

Pročitajte i ovo Vojna vozila Na putu prema Mađarskoj MORH upozorio građane zbog vojne kolone: "Molimo za strpljenje i razumijevanje" Slika nije dostupna rok 11. siječnja Hrvatska traži očitovanje Izraela o avionima, ministar Krstičević komentirao i mogućnost ostavke

Istaknuo je kako već drugu godinu zaredom u planu nabave MORH-a nema klasificiranih postupaka s oznakom tajnosti.

Krstičević je rekao kako su u financijskom planu MORH-a za materijalno zbrinjavanje osigurane dvije milijarde kuna, od čega je 76 posto osigurano za postupke javne nabave, odnosno više od 1,5 milijardi kuna.

Od značajnih postupaka javne nabave, Krstičević je istaknuo nabavu višenamjenskih borbenih zrakoplova, nabavu motora za brodove Hrvatske ratne mornarice, isporuku prototipa obalnog ophodnog broda, generalnu reviziju tenka M84 te nabavu jurišne puške VHS D2/K2 domaće proizvodnje.

Odgovarajući na pitanja novinara, odnosno na upit je li istina da favorizira izraelsku ponudu u nabavi višenamjenskog borbenog zrakoplova, ministar Krstičević je jasno rekao kako ne favorizira Izraelce.

Krstičević je rekao kako će odluka o nabavi višenamjenskog borbenog zrakoplova biti donijeta vrlo skoro i kako je bitno da se u tom postupku do kraja bude odgovoran, da kupnja bude priuštiva i da izaberemo ono što Hrvatska može podnijeti.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene