Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Autoškole traže duplo poskupljenje vozačkog ispita

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar unutarnjih poslova Ivica Kirin izjavio je danas da je potrebno čim prije uskladiti rad svih autoškola u Hrvatskoj te da će se odluka o mogućem poskupljenju vozačkih ispita donijeti nakon razgovora sa strukom i svim zainteresiranim stranama.

Zahtjev za poskupljenjem vozačkih ispita za više od 50 posto MUP-u su jučer predali predstavnici udruga autoškola i instruktora vožnje.

Pročitajte i ovo Ilustracija Inflacija u eurozoni Od Hrvatske je gora samo jedna zemlja: Pogledajte koliko su rasle cijene u godinu dana Marko Biočina, novinar Nove TV Dizel skuplji od benzina Ovo je najsnažniji rast cijena goriva u posljednja dva mjeseca: Stručnjaci strahuju da je to tek početak

Zbog povećanja troškova održavanja vozila, administracije i isplate instruktora, autoškole tvrde da ne mogu preživjeti, pa traže da se cijene predavanja i osnovnih 35 sati vožnje s 4020 kuna povise na 6039 kuna.

Gostujući na današnjem radnom ručku Hrvatske udruge poslodavaca ministar Kirin je kazao kako su pregovori u tijeku te da su u MUP-u svjesni da je došlo do poskupljenja sirovina, čime su se autoškolama smanjili prihodi. 

Ipak bez opsežnih konzultacija sa strukom i svim zainteresiranim skupinama ne može se donijeti odluka o poskupljenjima koja bi mogla ići na štetu hrvatskih građana, rekao je Kirin.

Kazao je i da se rad autoškola mora standardizirati i dovesti na istu razinu, jer o obučenosti mladih vozača ovisi i sigurnost prometa na cestama.

"Ne možemo dozvoliti da se obuka mladih vozača doživljava kao usputni 'fuš'", zaključio je ministar Kirin.


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene