Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Komentirao Bandića

Horvat: U politici se ništa ne rješava ultimatumima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar gospodarstva Darko Horvat izjavio je u ponedjeljak, komentirajući poruku Milana Bandića da Vlada mora povećati plaće prosvjetarima ili je više neće biti, da se u politici ništa ne rješava ultimatumima, nego za pregovaračkim stolom i o okviru onoga što je moguće u državnom proračunu.

Predsjednik Stranke rada i solidarnosti i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić poručio je u ponedjeljak premijeru Andreju Plenkoviću - ili će se povećati plaće učiteljima i nastavnicima za šest posto ili više neće biti ove Vlade.

"U politici se ništa neće riješiti ultimatumima, pa bio to čak i gradonačelnik Zagreba ili nekoliko zastupnika njegove političke opcije u hrvatskom parlamentu. Želimo li rješenje, ono se neće dogoditi slanjem poruka preko medija, nego za zajedničkim stolom u okviru onoga što hrvatski proračun može izdržati", rekao je Horvat.

Vlada se ne miri s bilo kakvim ultimatumima i postavljanjem uvjeta, a konačna instanca su uvijek novi izbori pa neka građani sami odluče koga žele i tko može preuzeti kormilo vođenja države, kazao je Horvat te dodao kako je HDZ, dođe li do toga, spreman za izbore.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Učitelji u štrajku Bandić zaprijetio Vladi: "Moji zastupnici neće dizati ruke u Saboru ako se ne povećaju plaće prosvjetarima"

"Kada krenete u politiku s uvjetima i nemate fleksibilnost u pregovorima, onda to nikad ne ispadne dobro. Siguran sam, bez obzira na to što ulazimo u predizborno vrijeme, da će i kolegica Divjak i kolega Bandić naći toliko snage da u transparentnom, vrlo fleksibilnom pristupu ovoj tematici budu na relaciji onoga što Vlada predlaže, a to je samo i isključivo ono što državni proračun može izdržati", kaže Horvat.

Ustvrdio je da su dijalog o povećanju plaća u školstvu prekinuli školski sindikati, koji nisu bili zadovoljni ponudom Vlade, te da se dijalog može nastaviti u okviru onoga što državni proračun može podnijeti.

Ministar gospodarstva istaknuo je da je Hrvatska prije nekoliko dana skočila na ljestvici globalne konkurentnosti za pet mjesta, a najveći doprinos tome dale su stabilne javne financije. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene