Iako se privatizacija državne imovine zasad ne odvija po zacrtanom planu, resorni ministar Goran Marić smatra da njegovo ministarstvo u ovoj godini nije podbacilo.

Galerija


Do kraja godine planiralo se zaraditi milijardu i 400 milijuna kuna od privatizacije, a ministar Goran Marić poručuje kako rezultati ipak pristižu sporije, i kako bi više od milijardu kuna trebalo biti prikupljeno tek u ožujku iduće godine.

Vezani članci Slika nije dostupna Vladin plan: 500 milijuna eura od prodaje državne imovine - no što prodati a što ne? Slika nije dostupna NEPRAVILNOSTI NA SVE STRANE DUUDI-u fali 16,6 milijardi kuna

Bivši šef DUUDI-ja Mladen Pejnović poručio je kako već sada postoje prioriteti države, te se zna kojim tvrtkama treba naći strateške partnere i dokapitalizirati ih.

"Ministarstvo državne imovine pristupa najozbiljnije tom procesu, sustavno i potrebno je više od 6 mjeseci za pripremiti jedno trgovačko društvo ili udjele na prodaju. S time se ne smije spekulirati", kaže ministar Goran Marić.

"To je pitanje Đure Đakovića, to je pitanje Poštanske Banke, to je sad pitanje Petrokemije i tu se mora intervenirati i održati kontinuitet", smatra Pejnović.