Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Iako je recept još u nastojanju, ministar turizma dobro zna što želi vidjeti u 'ličkom hamburgeru'.


Gostujući u Dnevniku Nove TV, ministar turizma Darko Lorencin dao je svoju preporuku za novi recepti za, sada već legendarni, 'lički hamburger'.

Vezani članci Slika nije dostupna LJUBAVNI VETERANI DOMAĆE POLITIKE Znate li koji političar je najveći zavodnik? Slika nije dostupna 'Milanoviću porasla popularnost? Dobar vic na tmuran dan'

'To je još uvijek u nastajanju, ali posjetit ćemo Liku i Plitvička jezera već sutra. U ličkom hamburgeru bi bili vrhunski domaći sastojci koje možemo naći samo i jedino u Lici - od kvalitetnog mesa, base, sira, ličkog krumpira, dobrog ličkog kruha, a za neke naredne faze čekamo da unutra uđe i vrhunska lička pastrva koja nema premca na svijetu.

LIČKI HAMBURGER 'Da mi ovo negdje posluže zahvalio bih se i otišao'

Dodaje kako je činjenica da će ovaj srpanj biti popunjeniji od prošlog te da je čitav sektor tu odradio svoj posao. I on sam očekuje bolju sezonu od prošlogodišnje.

Mnogo su se spominjale situacije u Grčkoj, Tunisu i Turskoj koje su potencijalno pomogle jačanju sezone kod nas, no ministar turizma kaže kako smo mi uvijek fokusirani na našu destinaciju i na našu konkurentnost. 'To je ono čime se rukovodimo jer onaj tko ne bude htio ići u neku od navedenih zemalja opet će birati između 5-6 destinacija na Mediteranu i tu moramo biti najbolji da bi gost odlučio doći k nama', kaže Lorencin.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook