Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pad razine ugljikovodika

Ministar Ćorić: "Voda u Slavonskom Brodu nije sigurna za piće, analize još traju"

Ministar Tomislav Ćorić (Foto: Dnevnik.hr)
Ministar Tomislav Ćorić (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Ministar Tomislav Ćorić (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić uoči današnje sjednice Vlade nije mogao izbjeći pitanja o zagađenju vode u Slavonskom Brodu.

Kazao je kako su rezultati analize vode objavljeni na stranicama HZJZ-a, no uzorkovanje i dalje traje. Rezultati su naime pokazali pad razine ugljikovodika u vodi, no ona i dalje nije sigurna za piće.

Pročitajte i ovo Hidrant u Islamu Grčkom - 1 Još bez priključka Mjesta Zadarske županije napokon ušla u 21. stoljeće: Stigla je voda, no i dalje se čekaju priključci Slika nije dostupna UNATOČ ANALIZAMA Ministar Ćorić objasnio zašto Brođani i dalje ne smiju koristiti vodu iz vodovoda

"Ne bih preporučio građanima da piju tu vodu. Još uvijek nije donesena odluka Povjerenstva koje je formirano pri Ministarstvu zdravstva. Kada bude donesena, javnost će biti obaviještena. Ovo ne znači da je voda za piće sigurna", kazao je Ćorić.

Kujundžić: "Voda je prema pravilima struke"

Ministar zdravstva Milan Kujundžić na pitanje je li voda u Slavonskom Brodu ispravna za piće odgovorio da je voda prema pravilima struke.

"Prema pravilniku, voda je zadnjih pet dana s urednim nalazom i mogla bi se piti", rekao je ministar, no poručio je i kako postoje drugi čimbenici koje treba razjasniti sa strukom, posebice s hidrogeolozima, postoji li eventualno rizik od nove kontaminacije, "i zato ne žurimo".

"Iako, ako je u ovom trenutku netko pije, to je zdrava voda", naglasio je Kujundžić.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene