Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najšparniji ministar

Arsen Bauk otkriva tajnu formulu kako uštedjeti 600.000 kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Očito je da slijede dani štednje. A kako uštedjeti, možda najbolje zna ministar uprave Arsen Bauk. Prema podacima iz nove imovinske kartice on je definitivno najšparniji hrvatski političar.

Ima ušteđevinu od milijun i 200 tisuća kuna. Od toga je čak pola uštedio u prošlom zastupničkom mandatu samo od plaće. Pitali smo ga kako?

Pročitajte i ovo Arsen Bauk Kritike i pohvale Bauk nakon izjave europske tužiteljice Kovesi: "Premijera nakon europske šamarčine očekuje šamarčina hrvatskih građana" Ivan Turudić dostupni podaci Ovo je nova imovinska kartica Ivana Turudića: Evo što sve posjeduje novi šef DORH-a

Skroman automobil, ali pozamašna ušteđevina. Arsen Bauk u imovinskoj kartici prije je imao 450 tisuća kuna ušteđevine koja je sada narasla na milijun i 120 tisuća kuna. Tvrdi formula je jednostavna.

'Živio sam relativno skromno, otprilike kao i drugi građani. Meni je veća enigma kako su drugi uspjeli potrošiti, al možda bolje da ne istražujem zato što bi mogao doći na ideju da ja krenem trošiti, a onda to ne bi bilo baš u skladu s ovim bračkim porijeklom', kaže Bauk.

Najšparniji ministar, međutim, nema nikakve vrijedne imovine. Najvrjednije nekretnine prijavili su Davorin Mlakar, Zlatko Komadina i Vladimir Šeks.

Dobro stoji i Dujomir Marasović čija imovina teži šest i pol milijuna. Njihov kolega iz HDZ-a Ante Babić ima zato najveću kuću od čak 1.030 kvadrata.

Loše ne stoji ni bivši ministar Darko Milinović. Uz vrijednu kuću ima stan, apartman i građevinsko zemljište na moru, automobil, dionice i ušteđevinu od 35 tisuća eura. Među skromnijima je ministrica Mirela Holy s automobilom, dionicama i štednjom od 32 tisuće eura. Četvrtina dužnosnika još nije prijavila imovinu. Rok ministrima istječe u ponedjeljak.

>> Neki zastupnici čekali zadnji dan za dopunu imovinskih kartica

'Cijeli vikend ću to raditi. Nažalost nisam ništa zaradio, nisam ništa privrijedio u smislu da sam mogao kupiti neku novu nekretninu', rekao je Rajko Ostojić, ministar zdravlja. 'Sve je po starom u odnosu na ono što sam prijavila u staroj kartici', rekla je Milanka Opačić, ministrica socijalne politike i mladih.

Čeka se i na imovinske kartice Zorana Milanovića i Jadranke Kosor. Najšparniji ministar ni u novom mandatu ne planira velika ulaganja. Promijenit će tek automobil. 'Nakon prestanka mandata treba se vratiti normalnom životu i ne odvajati se previše. Kada političar postane elitist vrlo brzo zaboravi one koje predstavlja', zaključuje Bauk.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene