Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

I premijer Tihomir Orešković dostavio je podatke o imovini.


Premijer Tihomir Orešković mjesečno kao čelnik Vlade zarađuje 21.924 kune.

Vezani članci ecipele.hr Ženske salonke – kako ih uskladiti uz odjeću i izgledati elegantno? Ankica Zmaić Pogledajte imovinsku karticu HDZ-ovke koja je premijeru poručila da je "snažan i karizmatičan": "KAMATNU STOPU NEZNAM"

U njegovoj imovinskoj kartici stoji da je njegova supruga vlasnica stana u Zagrebu površine 284,26 metara kvadatnih čija se vrijednost procjenjuje na 5 i pol milijuna kuna. Na suprugu glasi i građevinsko zemljište u Zagrebu koje je naslijedila, a koje ima 3000 kvadrata i vrijedi milijun kuna.

Bračni drug naveden je i kao vlasnik dva osobna automobila. Prvi je BMW 535 XD iz 2012. godine vrijedan 300 tisuća kuna, a drugi Lexus GX 470 iz 2008. godine vrijedan 60 tisuća kuna.

Premijer i supruga imaju svatko po jedan sat marke Omega, a svaki vrijedi 50 tisuća kuna.

Obitelj Orešković ima ušteđevinu od 1640000 kanadskih dolara (oko 8,2 milijuna kuna). U eurima on i supruga imaju ušteđeno 903 tisuće.

U imovinskoj kartici navodi se i da je Orešković magistar znanosti, oženjen te da ima djecu. Prije stupanja na premijersku dužnost bio je direktor financija u tvrtki Teva Pharmaceuticals Europe B.V..U radni odnos stupio je 1. kolovoza 2005., a prestao je 1. siječnja 2016.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju