Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Novi zakon o sukobu interesa

Neki zastupnici čekali zadnji dan za dopunu imovinskih kartica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
S obzirom da danas istječe zakonski rok za dostavu dopune imovinskih kartica, predsjednik Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Mate Kačan potvrdio je da je najveći dio državnih dužnosnika potrebne podatke već dostavio, ali i da neki saborski zastupnici još uvijek dostavljaju dio dokumentacije vezane uz imovinske kartice.

U Povjerenstvu je pojačana aktivnost jer je dio zastupnika čekao zadnji dan za dostavu potrebnih podataka, rekao je Kačan novinarima u Saboru, upitan vlada li danas 'opsadno stanje' u Povjerenstvu, s obzirom na istjecanje roka za dopunu imovinskih kartica.  Istaknuo je kako su predsjednica vlade i ministri, kao i predsjednik Republike i dužnosnici u njegovu uredu, tu svoju obvezu još ranije ispunili.

Pročitajte i ovo Ženske organizacije traže pravdu - 4 Dosta im je "Zar je rješenje da čekamo da napune 18 godina? Njima je djetinjstvo već uništeno": Traže se izmjene Obiteljskog zakona Ilustracija Obračun s neistomišljenicima Rusija usvojila novi zakon: Oduzimat će imovinu onima koji su napustili zemlju i koji kritiziraju rat u Ukrajini

>> Imovinske kartice otkrile niz zanimljivosti

Danas istječe rok od 30 dana od stupanja na snagu novoga Zakona o sprječavanju sukoba interesa u kojemu su dužnosnici bili dužni dopuniti svoje imovinske kartice s podacima o OIB-u te dostaviti potpisanu izjavu kojom ovlašćuju povjerenstvo za provjeru svojih bankovnih računa.

U slučaju da netko od dužnosnika ne preda svu potrebnu dokumentaciju u predviđenom roku, Povjerenstvo će mu, po novom zakonu, moći izreći sankcije, ističe Kačan. Predviđene sankcije, pojasnio je, kreću su od novčane opomene, maksimalno do 50 tisuća kuna, do poziva na ostavku. Kačan ističe da to više neće biti u nadležnosti toga povjerenstva, koje je na odlasku, već novoga koje bi, po zakonu, trebalo biti izabrano do 10. lipnja ove godine.
 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene