Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U obranu bivše premijerke i predsjednice HDZ-a Jadranke Kosor povodom inicijative da joj se ukine status počasne građanke Vukovara stao je SDP-ov ministar uprave Arsen Bauk.


Nakon što je vukovarski Stožer za obranu hrvatskog Vukovara pokrenuo inicijativu da se bivšoj premijerki Jadranki Kosor ukine status počasne građanke Vukovara, Kosor je takav prijedlog komentirala vrlo emotivno, kroz suze.

>> Kosor kroz suze: Mene se želi eliminirati kao svojevrsnog svjedoka

Vezani članci Slika nije dostupna Karamarko: Oko ćirilice ćemo se svađati, ali jučer smo trebali biti jedinstveni Slika nije dostupna Karamarko: Vlada svojom briljantnom odlukom pokušava štititi državni terorizam

Istovremeno, dobila je podršku od SDP-ovog gradonačelnika Vukovara Željka Sabe, koji prijedlog smatra 'nonsensom' te ministra uprave i SDP-ovca Arsena Bauka, koji joj je riječi potpore napisao na svom profilu na Facebooku.

'Članak 11. Zakona o lokalnoj samoupravi propisuje da se počast može opozvati ako se počastvovani pokaže nedostojnim takve počasti. Zalaganjem za prava manjina Jadranka Kosor se nije pokazala nedostojnom takve počasti i oduzimanje titule počasne građanke s takvim obrazloženjem bilo bi nezakonito i takva odluka trebala bi biti obustavljena od primjene i upućena sudu da donese pravorijek', napisao je Bauk na Facebooku.

Inicijativu o ukidanju statusa počasne građanke formalno je u proceduru vukovarskog Gradskog vijeća uputio HSP Ante Starčevića, a podršku prijedlogu dao je i vukovarski HDZ.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook