Milorad Pupovac
Milorad Pupovac Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Pupovac je na pitanje o dolasku u Knin rekao da trebaju razimisliti o svim tim pozivima da dođu i što bi to donijelo duštvu i odnosima između Hrvata i Srba.


Zastupnik SDSS-a Milorad Pupovac, koalicijski partner u Vladi, odgovorio je danas na pitanje hoće li doći u Knin na obilježavanje 25. obljetnice akcije Oluja.

Vezani članci Milorad Pupovac (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Pupovac: ''Milošević odlazi u Knin da bi stavio križ na mržnju i nesporazume'' Miroslav Škoro Domovinski pokret neće biti dio službenog protokola u Kninu: "Nećemo sudjelovati u samopromociji hrvatsko-srpske trgovačke koalicije"

„Pustite nas da razmislimo o tome što sve ti pozivi znače za nas, što sve ti pozivi znače za naše društvo. Što bi oni donijeli i što bi se trebalo napraviti da donesu nešto što će biti značajno. Ne samo za dan obilježavanja Oluje, nego za odnose između Hrvata i Srba i za odnose u Hrvatskoj“, odgovorio je Pupovac.

Podsjetimo, iz Ureda predsjednika Republike Zorana Milanovića potvrđeno je da će u Kninu u sklopu obilježavanja 25. obljetnice VRO "Oluja", Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja odlikovati 9 ratnih vojnih zapovjednika te promaknuti 6 aktivnih časnika.

Odlikovanja će dodijeliti 4. kolovoza na kninskoj Tvrđavi, a dan kasnije, na Dan pobjede, održat će govor na glavnome kninskom Trgu Ante Starčevića, potvrđeno je iz Ureda predsjednika.

U Kninu će na Dan pobjede govoriti i predsjednik Vlade Andrej Plenković, predsjednik Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića te predstavnik udruga proizašlih iz Domovinskog rata, a to će najvjerojatnije biti umirovljeni general Ante Gotovina.