Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Ratna retorika"

Pupovac o Zakonu o braniteljima: "Neće nam nitko začepiti usta"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Milorad Pupovac smatra kako se u novi Zakon o braniteljima uvode elementi ratne retorike.

Milorad Pupovac u četvrtak je u Saboru komentirao članak novog Zakona o braniteljima u kojem stoji da su agresiju na RH izvršile Srbija, Crna Gora, JNA i paravojne jedinice iz BiH uz pomoć velikog broja pripadnika srpske nacionalne manjine u Hrvatskoj.

Pročitajte i ovo Branka Bakšić Mitić, Koalicija Rijeke pravde Dogradonačelnica Gline Sukob među srpskim predstavnicima: SDSS prijeti Srbima koji neće glasati za njih? ''Imaju mogućnost to ispraviti'' Milorad Pupovac Razgovori Veliki Pupovčev manevar? SDSS ima novi plan za izbore, uskoro pada odluka

Pupovac smatra kako se u zakon uvode elementi ratne retorike što je, kaže, loše za međudržavne odnose Hrvatske i Srbije.

"Ne smijemo stvarati pretpostavke za nove sukobe niti produbljivati stare", poručio je Pupovac. Pupovac se zapitao koliki će trošak biti za državu i koji je racio toga troška.

"Kakav će biti odnos između braniteljske populacije, članova šire obitelji i ostalih građana RH", pita se.

"Kad dobijemo odgovore na ta tri pitanja moći ćemo donijeti konačan sud. Dotad iskazujemo svoju rezervu i neslaganje s određenim odredbama. Ja i moj klub imamo pravo postavljati ta pitanja, neće nam nitko začepiti usta", zaključio je.

Osvrćući se na izjavu srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića, Pupovac je kazao da se u hrvatski zakon Vučić ne treba miješati. "No ako se radi o međudržavnim odnosima ili historijskim temama, a ovo jeste jedna od historijskih tema, onda može izraziti svoje mišljenje, ali miješati se ne može. Ako to ugrožava nastavak dijaloga, a ugrožava, onda iskazati neku vrst zabrinutosti može svatko", ustvrdio je.

Burna reakcija Vladimira Šeksa

Podsjetimo, Aleksandar Vučić rekao je da prijedlog zakona u kojem se Srbija navodi kao agresor otvara Pandorinu kutiju jer će se onda u Srbiji donijeti još 500 zakona o tome šta je napravljeno Srbima u Jasenovcu ili Oluji.

Na Vučićeve izjave burno je reagirao Vladimir Šeks. Nakon tribine Hrvatskog generalskog zbora, a na pitanje reporterke Nove TV Josipe Krajinović za kratki komentar vezan uz zakon o pravima branitelja Šeks je odgovorio: "Pa što će nama jedan četnik nešto propisivati?" (Hina/Ma.B.)

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene