Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar zdravstva i s Darko Milinović rekao je kako je kumicama mjesto za prosvjed ispred Zagrebačkog holdinga.


Dodao je da se sutra tijekom dana očekuje odluka Ministarstva o eventualnom produljenju roka o uvjetima prodaje sira i vrhnja na zagrebačkim tržnicama ili njegovoj uskrati.

Vezani članci Slika nije dostupna Kumice ne žele vitrine: 'Kantice su dio šarma' Slika nije dostupna Majka premijerke kumici: To vodi SDP, ona se neće miješati

>> Kumicama još 3 mjeseca

Na novinarski upit o uvjetima prodaje sira i vrhnja na zagrebačkim tržnicama ministar Darko Milinović je tijekom posjeta općoj bolnici Pakrac i Specijalnoj bolnici Lipik ocijenio da se u Zagrebačkom holdingu bave političkim previranjima, a ne zaštitom kumica koje proizvode i prodaju sir i vrhnje na tržnicama.

Dogovor postignut s Rijekom, Splitom i Osijekom

Istaknuo je da su uvjeti prodaje sira i vrhnja postignuti u Rijeci, Splitu i Osijeku, ali i na nekim zagrebačkim tržnicama kojima ne upravlja Zagrebački holding.

Milinović je rekao kako Holdingu prijeti kazna i optužni prijedlog, jer u zakonski ostavljenom roku nisu poduzeli potrebne mjere da osiguraju uvjete prodaje.

Podsjetio je kako je još u studenome prošle godine Zagrebački holding obaviješten o zakonskoj obvezi osiguranja uvjeta za prodaju lako pokvarljivih namirnica (svježeg vrhnja i sira). Dodao je i da je Ministarstvo zdravstva odobrilo i zatraženu odgodu njegove primjene za šest mjeseci.

Zagrebački holding ponovno je u lipnju zatražio odgodu pa je primjena odgođena za još tri mjeseca. No, kako nitko iz Holdinga nije tražio odgodu tijekom rujna, to je rješenje o zabrani prodaje stupilo na snagu. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju