Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pobjeda kumica

Kumicama još 3 mjeseca

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Milan Bandić došao je na tržnicu Dolac među kumice i rekao da će danas od sanitarne inspekcije Ministarstva zdravstva dobiti rješenje o odgodi izvršenja odluke o zabrani prodaje mliječnih proizvoda na otvorenom na 90 dana.

Tržnice Zagreb od jučer su krenule u žurnu nabavu rashladnih vitrina za prodaju mliječnih proizvoda, rekao je pomoćnik direktora Tržnica Zagreb Miroslav Pupić Bakrač. Bit će raspisan natječaj za nabavu 37 vitrina i vjerujemo da ćemo u roku 90 dana tržnicama omogućiti da mogu normalno i po zakonu prodavati sir i vrhnje, rekao je.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna 'Mezimče grada Zagreba' 'Katedrala klope': Otkrivamo kako je doista raditi na najpoznatijoj hrvatskoj tržnici Slika nije dostupna 3. krug fiskalizacije Evo tko od 1. srpnja NEĆE morati izdavati račune!

>> Bandić iza kumica: Grad Zagreb osigurava vitrine

Po rješenju sanitarne inspekcije, sir i vrhnje se može, po pravilniku o higijeni hrane, prodavati u zatvorenim i rashladnim vitrinama, na temperaturi između četiri i osam stupnjeva.

Kumice, koje su jučer prosvjedovale besplatno dijeleći sir i vrhnje jer je rješenje o zabrani prodaje stupilo na snagu 4. listopada, zahvalile su danas gradonačelniku Bandiću, novinarima i svima drugima koji su im, kako su rekle, omogućili da mogu i dalje prodavati sir i vrhnje.

Bandić usput kupio sira i vrhnja

'Kumice su simbol ovoga grada, zaštitni znak i dio identiteta ovoga grada i rekli smo da to nećemo dovesti u pitanje', izjavio je gradonačelnik Bandić novinarima na Dolcu, gdje je od kumice Marice za štrudl kupio dva sira, dvije mjerice vrhnja i jaja.

U roku od 90 dana riješit će se ti sanitarni objekti, rekao je Bandić, dodajući da zahvaljuje resornom ministarstvu zdravstva i ministru Darku Milinoviću na razumijevanju. Dodao je da će Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo na čelu s pročelnikom Emilom Tukom, koji je na Dolac došao s njim, pomno pratiti što se događa i pomoći ako bude problema.

Na upit novinara da komentira jučerašnju najavu ministra Milinovića da će zbog ove situacije biti kažnjen Zagrebački holding, Bandić je rekao da 'on sad ne bi o kaznama i krivicama'.

Rekao je da se on neće vraćati previše u povijest te da će novi šef Tržnica Zagreb - podružnice Zagrebačkog holdinga riješiti pitanje tko je odgovoran što se od studenoga prošle godine nije to napravilo što je trebalo. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene