Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Teška povreda radnog odnosa

Milijun eura štete u bolnici: Potvrđen otkaz trima djelatnicama. Propali skupi lijekovi, pronađene slike, nakit, alkohol

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Upravno vijeće Kliničkog bolničkog centra Rijeka jednoglasnom je odlukom potvrdilo tri izvanredna otkaza za zaposlenice Klinike za radioterapiju i onkologiju.

Otkaze su dobile zbog osobito teških povreda obveza iz radnog odnosa, i to bivša predstojnica prof. dr. Ingrid Belac Lovasić i medicinske sestre Dinka Milinković te Vlasta Predovan.

 

Kao razlog otkaza u odluci bolničke uprave, između ostalog, spominje se skrivanje i neadekvatno skladištenje lijekova za bolesnike ove klinike, čime su riječkoj bolnici napravljene višemilijunske štete, koje prema nekim procjenama iznose i milijun eura, piše Novi list.

Pročitajte i ovo Muškarac na poslu, ilustracija (Foto: Getty images) ISKUSNI UHLJEB Otpušteni zaposlenik splitske gradske uprave imao je plaću 8000 kuna, za vrijeme bolovanja radio je na kruzeru...

Pročitajte i ovo Ilustracija PRUŽILI POTPORU RAVNATELJU Udruga poslodavaca u zdravstvu podržala otkaze u riječkoj bolnici: "Nedopustivo je da lijekovi propadnu, a alkoholnim pićima nije mjesto u bolnici"

Pročitajte i ovo Ilustracija OGLASILO SE I RAVNATELJSTVO BOLNICE Što je pozadina otkaza na riječkoj onkologiji? Optužene iznijele svoju stranu priče: "Iza te ružne podvale stoje tri osobe"

Podsjećamo, u podrumskom skladištu Klinike pronađena je veća količina citostatika kojima je istekao rok trajanja, a po pravilima, ti bi se lijekovi u slučaju neiskorištenosti morali vratiti bolničkoj ljekarni i pravilno uskladištiti. Govorilo se da su u službenim prostorijama Klinike za radioterapiju i onkologiju pronađene i boce skupog alkoholnog pića te niz drugih predmeta poput komada zlatnog nakita, umjetničkih slika, više od 150 korištenih poklon-vrećica.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene