Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PRUŽILI POTPORU RAVNATELJU

Udruga poslodavaca u zdravstvu podržala otkaze u riječkoj bolnici: "Nedopustivo je da lijekovi propadnu, a alkoholnim pićima nije mjesto u bolnici"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images
Udruga poslodavaca u zdravstvu Hrvatske (UPUZ-HR) podržala je nedavnu odluku ravnatelja KBC-a Rijeka o dodjeli tri otkaza ugovora o radu u toj zdravstvenoj ustanovi.

Nakon što je u medijima objavljeno kako je ravnatelj riječkog Kliničkog bolničkog centra dao tri otkaza zaposlenicama na Klinici za radioterapiju i onkologiju, da bi potom sve tri otpuštene djelatnice na konferenciji za novinare sve optužbe nazvale izmišljenima, u utorak su reagirali i iz Udruge poslodavaca u zdravstvu Hrvatske.

Presicu triju otpuštenih djelatnica nazvali su potpuno neprimjerenim načinom komunikacije s javnošću, koji uključuje manipulaciju s onkološkim pacijentima, koji se vežu za svoje medicinsko osoblje, u svrhu napada na ravnateljstvo i ravnatelja KBC-a Rijeka.

"Podsjećamo da je, prema našim spoznajama, ne ulazeći u konkretno činjenično stanje, koje će vjerojatno biti predmet istrage nadležnih institucija, Ravnateljstvo KBC-a Rijeka utvrdilo da su na onkološkom odjelu Klinike pronađeni posebno skupi lijekovi s isteklim rokom trajanja u vrijednosti većoj od četiri milijuna kuna", ističe se u priopćenju UPUZ-a.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna ŠTETA VEĆA OD MILIJUN EURA Tri otkaza u riječkom KBC-u! Otkrivene tajne skladišta u kojem su skrivani skupocjeni lijekovi za rak, slike, zlato, parfemi

Pročitajte i ovo Ilustracija OGLASILO SE I RAVNATELJSTVO BOLNICE Što je pozadina otkaza na riječkoj onkologiji? Optužene iznijele svoju stranu priče: "Iza te ružne podvale stoje tri osobe"

"Smatramo da je riječ o vrlo neodgovornom ponašanju, a potencijalno i zakonom kažnjivom djelu te da je počinjena materijalna šteta ne samo KBC-u Rijeka već i cjelokupnom zdravstvenom sustavu, kao i građanima.

Nedopustivo je da lijekovi propadnu i da im istekne rok, te da se potom drže na odjelu, bez obzira na obrazloženje da je riječ o personaliziranoj terapiji, jer takvi lijekovi moraju biti vraćeni u bolničku ljekarnu u primjerenom vremenu", ističu te dodaju da je potpuno neopravdano držanje bilo kakvih alkoholnih pića na odjelu, a osobito neprimjerenom drže izjavu da se alkoholna pića poklanjaju tehničkom osoblju, jer alkoholnim pićima nije mjesto u zdravstvenim ustanovama.

Iz Udruge poslodavaca u zdravstvu pozvali su Ministarstvo zdravstva da iskaže potporu ravnatelju prof. dr. sc. Alenu Ružiću, dr. med., pri daljnjem uređenju poslovanja KBC-a Rijeka, a institucije da neovisno utvrde relevantne činjenice te poduzmu sve korake i eventualne sankcije sukladno zakonima.


Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene