Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Lesarova poruka

'Milanović se ponaša kao frajer sa zagrebačke špice'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Hrvatskih laburista - Stanke rada, Dragutin Lesar ocijenio je danas u Sisku da Zakon o sanaciji javnih zdravstvenih ustanova i Zakon o strateškim investicijama nose štetne posljedice te je iznio niz kritika na račun ministara zdravlja Rajka Ostojića i ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka.

"Ministar Ostojić dovoljno ne razumije probleme u zdravstvu, nego samo uporno ponavlja naučene fraze. Također ne vjerujem ministru Vrdoljaku jer se Zakon o strateškim investicijama ne donosi zbog novog zapošljavanja i razvoja, već zbog pogodovanja nekim interesnim lobijima u Hrvatskoj", ustvrdio je Lesar na konferenciji za novinare.

Smatra kako je Zakon o strateškim investicijama opasniji od ranijeg zakona o privatizaciji i ako se usvoji, Hrvatskoj će nanijeti štete. Prema Lesarovim riječima, barem je trebalo stvoriti privid javnog natječaja i transparentnosti, kako se strateškom investitoru ne bi neposrednom pogodbom ustupili dijelovi državne imovine, cesta, šuma, zemljišta, voda i drugog.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Rasprava u Saboru Evo tko je za odvojeno, a tko za istovremeno održavanje lokalnih i europskih izbora! Slika nije dostupna Lokalni izbori Laburisti šalju Branka Vukšića u utrku za gradonačelnika Zagreba

>> Laburisti prikupljaju potpise za ustavne promjene

Predsjednik Hrvatskih laburista pozvao je ministra Vrdoljaka da u roku od 24 sata objavi popis strateških investicija zbog kojih se, kako tvrdi, tako na brzinu donosi takav zakon. Dodao je kako postoje neiskorišteni prirodni potencijali i nekretnine koje bi država mogla i trebala aktivirati.

U osvrtu na Zakon o sanaciji javnih ustanova, odnosno županijskih bolnica, Lesar je izrazio bojazan da u proračunu planiranih 1,1 milijardi kuna nije dovoljno za sanaciju, odnosno pokriće golemih gubitaka. Ocijenio je kako postoji opravdana bojazan da će se neke bolnice ili bolnički odjeli ukinuti.

"Moj amandman u Hrvatskom saboru nije prošao, pa se bojim da će opet račun sanacije platiti građani, koji će morati putovati u bolnice izvan svog mjesta boravka", zaključio je Lesar.

Na današnjoj konferenciji za novinare Lesar se ovrnuo i na premijera Zorana Milanovića za kojega je rekao da se ponaša kao frajer sa zagrebačke špice, a ne kao premijer. Istaknuo je kako ih se SDP boji na lokalnim izborima te da ih se i treba  bojati jer će laburisti na izborima ići po njihove birače. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene