Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Milanović priznao afinitet prema Saboru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik SDP-a, Zoran Milanović, danas je na konferenciji za novinare u Slavonskom Brodu, komentirajući medijska nagađanja kako bi, osvoji li SDP vlast, on mogao biti zamjenik premijera, ponovio ranije izrečene tvrdnje da svoje afinitete i dalje usmjerava prema Hrvatskom saboru.

"Nagađanja ove vrste potpuno su legitimna. Posao svih nas će biti odgovoran i važan i od toga nećemo bježati. U više navrata rekao sam kako glavna adresa hrvatske demokracije treba biti Sabor", rekao je Milanović ustvrdivši da Sabor sada to nije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Ekonomska odmazda Zbog Milanovićeve izjave o genocidu poduzetnik iz BiH povlači hrvatsku robu s polica Ivana Petrović stanje u Federaciji Ivana Petrović o izmjenama izbornog zakona u BiH: "Visoki predstavnik Schmidt neće učiniti ništa"

"Tamo vlada prividni red, odnosno totalni nered, a to ne služi
nikakvoj svrsi", ocijenio je Milanović. "Prema tome, odgovor je na ove špekulacije da afinitet imam prema Saboru bez licitiranja s bilo kakvim položajima, predsjedničkim ili potpredsjedničkim jer to je", ustvrdio je Milanović, " nešto što radi HDZ".

Oštro osudivši uhićenje novinara Željka Peratovića, kako je rekao, " kao zadnjeg terorista" , Milanović je poručio da se SDP zalaže za provedbu zakona, ali i za to da se u ovakvim slučajevima proganjaju oni koji su izvor takvih problema i koji raspačavaju zaštićene dokumente, "a ti su u vlasti, a ne u medijima".

"Ta je stvar otišla predaleko, oštro je osuđujemo i ponovno vidimo da premijer, odnosno vođa HDZ-a, traži odgovornost svojih ministara i nema pojma što mu se događa u resorima zato što na ministarska mjesta dovodi ljude koji slučajno tamo dolaze. On je za slobodu medija, ali voli hapsiti novinare, a u tim hapšenjima i zlostavljanju sudjeluje i ministarstvo kojemu je na čelu njegov slučajni ministar", kaže Milanović. 

Dodaje kako SDP ima tim i nitko u SDP-ovoj vladi, koja će vjerojatno biti koalicijska, neće slučajno biti ministar.

Milanović je ocijenio da se Hrvatska regionalno neravnomjerno
razvija te da su neki dijelovi zemlje zapostavljeni preko svake
razumne mjere. Tvrdi kako je to zato što sadašnja Vlada favorizira i pomaže krajeve u kojima je HDZ na vlasti.

"Mi smo drukčiji i mislimo kako nema, a niti će biti razlike u odnosu centralne državne vlasti prema županijama i gradovima po kriterijima gdje tko vlada. Dođemo li na vlast", obećava Milanović, "provest ćemo fiskalnu i političku decentralizaciju".

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene